Ήταν η Ντενίζ Χάξταμπλ, η έφηβη κόρη μιας οικογένειας μαύρων μεσοαστών των οποίων η τηλεοπτική ιστορία ( Τhe Cosby show ) αποτέλεσε ένα από τα δημοφιλέστερα σόου στην αμερικανική Τ.V. Μια έφηβη με όλες τις ανασφάλειες της ηλικίας της, τα προβλήματά της με τα μαθήματα, τις σχέσεις της με τις άλλες φίλες της και τα αγόρια, εξέφραζε και επηρέαζε εκατομμύρια συνομηλίκων της σε όλη την χώρα.

 

Mια αναμφίβολα ισχυρή επιρροή αφού, ας μην ξεχνάμε, στα “καλύτερά του”, δηλαδή επί πέντε χρόνια, το συγκεκριμένο σόου ήταν καρφωμένο στο νούμερο ένα των σχετικών τηλεοπτικών μετρήσεων, τα πρόσωπά του αναγνωρίσιμα παντού ενώ και οι τάσεις, ιδέες, προβληματισμοί που έθετε η σειρά, συζητούνταν σε όλη την Αμερική ( το The Cosby show προβλήθηκε επί 8 χρόνια, από το 1984 έως το 1992 ).

 

Πάντως, παρά την οκταετία της τηλεοπτικής ενηλικίωσής; της ( η Ντενίζ ξεκίνησε στα17της και “έμεινε” Cosby girl στα 25της ) η συνέχεια για τη Lisa Bonet δεν ήταν ανάλογη. Φαινόμενο που παρατηρείται συχνά σε ηθοποιούς οι οποίοι γνωρίζουν σε πολύ μικρή ηλικία την δόξα και τη δημοφιλία και αργότερα τα πράγματα τούς έρχονται κάπως αλλιώς.

Ο πιο χαρακτηριστικός ρόλος της στον κινηματογράφο ήταν στον Δαιμονισμένο Αγγελο τού Άλαν Πάρκερ, με πρωταγωνιστή τον Μίκι Ρουρκ. Σε αυτό το έξοχο και ατμοσφαιρικό φιλμ η Μπονέ ενσάρκωνε μια αινιγματική φιγούρα ικανή να έρχεται σε επαφή με το υπερπέραν, ένα είδος μάγισσας. Πάντως το φιλμ περιελάμβανε και μια εξαιρετικά…φυσική καυτή ερωτική σκηνή της με τον Μίκι Ρουρκ.

Κάποιες μάλλον αδιάφορες τηλεοπτικές εμφανίσεις στη συνέχεια με την προσοχή των ταμπλόιντ τα εστιάζεται περισσότερο στις προσωπικές της περιπέτειες και λιγότερο στις τηλεοπτικές της. Η εξάχρονη σχέση και ο γάμος της με το soul rock σέξι είδωλο Lenny Kravitz τής απέφερε ένα παδί, το οποίο ήρθε ένα συμπληρώσει ένα δεύτερο από τον δεύτερο γάμο της.

Αλλά τα χρόνια περνούν και η Lisa Bonet σήμερα κλείνει τα 51. Ο άλλοτε σοβαρός και στοργικός μπαμπά της που την καθοδηγούσε στη ζωή της, ο Μπιλ Κόσμπι βρίσκεται στο επίκεντρο τεράστιου σεξουαλικού σκανδάλου με την κατηγορία της σεκουαλικής παρενόλχησης. Ποιός είπε ότι παραμυθένιος ο κόσμος της τηλεόρασης αντανακλά εκείνον της πεζής παραγματικότητας;

ΠΗΓΗ:POPLIKE.GR