today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Σύγχυση, διχασμός, νευρικότητα και κρίσεις πανικού..

Καθημερινά η κυβέρνηση δείχνει να κινείται μεταξύ σύγχυσης και νευρικότητας. Έσπειραν διχασμό και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα δικά τους αδιέξοδα. Θέλουν να μετατρέψουν την κοινωνία σε αρένα πιστεύοντας ότι θα καρπωθούν κάποια οφέλη, ενεργοποιώντας φιλοαριστερά ή αντιδεξιά αντανακλαστικά. Στοχοποιούν τους φιλήσυχους και τους νοικοκυραίους για να ικανοποιήσουν τις περιθωριακές ομάδες που τους στηρίζου. Απομυζούν τους νοικοκύρηδες για να ικανοποιήσουν την πελατεία τους. Βολεύουν τα παράσιτα γιατί χωρίς αυτά δεν υπάρχουν. Κλείνουν το… μάτι σε ο,τιδήποτε συνιστά το ασύμβατο ή το… μη κανονικό.

*Του Λουκά Γεωργιάδη

Χωρίς καμία παρεξήγηση, κανένας δεν περισσεύει στην προσπάθεια που πρέπει να κάνει η χώρα για να ξαναβρεί τον δρόμο της, αφού φύγουν όμως από τη μέση τα σημερινά… περιθωριακά στοιχεία της πολιτικής. Όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας ανεξαρτήτως κατηγορίας πρέπει να είναι αρωγοί σε μια προσπάθεια εθνικής αναγέννησης. Όσοι δεν το θέλουν, κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει. Όσοι έχουν στο μυαλό τους οράματα τύπου Βενεζουέλας, πολύ ευχαρίστως να πάνε να τα ζήσουν και να μας πουν τις εντυπώσεις τους. Όσοι όμως επιλέγουν να παραμένουν σε αυτήν τη χώρα, δεν μπορούν να αποτελούν τροχοπέδη σε μια εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης και επιστροφής στην κανονικότητα. Σεβαστό το δικαίωμα σου να μην θέλεις να δουλέψεις, αλλά δεν έχεις δικαίωμα να προκαλέσεις και ζημιά στην οικονομία και την κοινωνία.
Η χώρα δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται από τα πάσης φύσεως φθοροποιά στοιχεία. Δεν μπορεί να ατενίζει την επόμενη μέρα έχοντας στην πλάτη της μια τεράστια ζημιά εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, να βλέπει την έννομη τάξη να διαλύεται, να αντιμετωπίζει συνθήκες ανασφάλειας που μπορεί να οδηγήσουν κατά τρόπο ανεπίτρεπτο στην αυτοδικία. Δεν μπορεί να διαλύουν κάποιοι ό,τι ώρα θέλουν και να μπουκάρουν όπου θέλουν. Δεν μπορούν τα πανεπιστήμια για τα οποία ο Έλληνας φορολογούμενος καταβάλλει τους φόρους του, να είναι κατειλημμένα από κακοποιούς. Δεν υπάρχει η έννοια του Κράτους. Και όπου δεν υπάρχει κράτος, τα πάσης φύσεως φασιστοειδή βρίσκουν γόνιμο έδαφος για να… αναπτύξουν τις “θεωρίες” τους. Είτε είναι κόκκινου, είτε μαύρου χρώματος. Και επιπλέον, με μια τέτοια εικόνα δεν μπορούμε να εκπέμψουμε ουσιαστικά μηνύματα στο διεθνές περιβάλλον.
Η κυβέρνηση δείχνει να βρίσκεται σε κατάσταση μόνιμης σύγχυσης και όταν συμβαίνουν διάφορες εξελίξεις, οικονομικές και κοινωνικές, να επιδεικνύει αξιοθαύμαστη νευρικότητα. Και αυτό είναι… λογικό να συμβαίνει από τη στιγμή που βλέπει ότι πλησιάζει το τέλος της και ο διχασμός είναι το τελευταίο όπλο προκειμένου να μαζέψει (όσο μπορεί να μαζέψει…) τα κομμάτια της. Έτσι, όπως έχουν στρώσει είναι δεδομένο ότι τελούν σε πανικό. Οι κρίσεις πανικού δεν βοηθούν στη λήψη ορθών αποφάσεων. Πιθανόν όμως να είναι μια αναπότρεπτη εξέλιξη, όταν θα τελειώσει το ψεύτικο αφήγημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και αποδοκιμαστεί στην πράξη η απάτη τους. Τότε πάρα πολλοί θα πετάγονται στον ύπνο τους…
Το τέλος της αριστερής απάτης της μεταπολίτευσης πλησιάζει. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι όταν διχάζεις εισπράττεις τα επίχειρα. Όταν δεν σέβεσαι το χρήμα του φορολογούμενου, θα πληρώσεις. Όταν είσαι νευρικός, τότε κάνεις λάθη και πρέπει να καταδικαστείς. Όταν είσαι καταστροφικός και έρχεσαι αντιμέτωπος με μια νέα σκληρή πραγματικότητα, τότε πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τη… θεραπευτική αγωγή που αρμόζει σε όσους καταλαμβάνονται από κρίσεις πανικού!

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
e-mail: [email protected]
Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis
Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo
LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ