today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Όσοι… εξαπατημένοι προσέλθετε!

Είναι… φιλότιμες οι προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης των ψευτών και πολιτικών απατεώνων να πείσει όσο γίνεται περισσότερους αφελείς ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και ούτε λίγο ούτε πολύ με τη φόρα που έχουμε πάρει, θα δανείζουμε εμείς τους άλλους! Θυμόμαστε όλοι ότι το 2015 με τις πάσης φύσεως… αερολογίες, είχε εμπεδωθεί στον ελληνικό λαό ότι αν γίνουν όλα αυτά που έλεγαν τότε οι σημερινοί συγκυβερνώντες, οι ξένοι θα μας παρακαλούσαν για να μας δανείσουν. Είχε γίνει… καραμέλα η γνωστή δήλωση του σημερινού εν Μαξίμω καταληψία. Βέβαια, όλοι ξέρουμε τι συνέβη στη συνέχεια και πώς το ρίξαμε στις παρακλήσεις και μάλιστα στα… τέσσερα!

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Η παρελθοντολογία σίγουρα δεν προσφέρει πολλά πράγματα, από τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας ήδη ένα τεράστιο βάρος πολλών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, εξαιτίας της “περήφανης διαπραγμάτευσης” του 2015. Μιας διαπραγμάτευσης που μας έβαλε σε τρίτο πρόγραμμα με δανεισμό €86 δισ., πρόσθετα μέτρα €14,5 δισ., εκροή καταθέσεων σχεδόν €40 δισ., πλήρη εξαύλωση της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών με απώλειες €40 δισ., διαφυγόν ΑΕΠ τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ στην τριετία 2015-2017, μη συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, επιστροφή των 11 δισ. ευρώ που ήταν Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το κοντέρ ξεπερνά τα €200 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του Euro Working Group Thomas Wieser, το… περήφανο 2015 θα συσσωρεύσει επιπλέον απώλειες περίπου €200 δισ. σε όρους απώλειας ΑΕΠ, έως το 2060! Μιλάμε δηλαδή για ένα άμεσο και έμμεσο κόστος ή διαφυγόντα έσοδα που φτάνουν στο ιλιγγιώδες ποσό των €400 δισ. σε βάθος δεκαετιών!!! Δηλαδή πάνω από το διπλάσιο του σημερινού ΑΕΠ!

Η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά ακόμη και αν οι εκλογές γίνουν του… χρόνου! Είναι τόσο πυκνός και ιδιαίτερος ο πολιτικός χρόνος που ό,τι έχει αξία για την κυβέρνηση σχετίζεται με το… μπούκωμα του δημόσιου τομέα μέσω προσλήψεων ημετέρων και την… κατασκευή “βομβών” για τους επόμενους. Όταν κάποια στιγμή θα γίνει η πλήρης καταγραφή και αποτύπωση της ζημιάς έως το τελευταίο… ευρώ, τότε όλοι θα καταλάβουν ότι σήμερα, απλά βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου. Η ζημιά που έχει γίνει θα… απλώνεται συνεχώς μπροστά μας και για πολλές δεκαετίες. Θα κυνηγά τα δισέγγονα των σημερινών 25άρηδων! Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι μια νέα διακυβέρνηση που θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν ψηφιστεί και οι οποίες πρέπει να αποδώσουν το ταχύτερο δυνατό. Αυτό αποτελεί μονόδρομο, αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξει το οικονομικό κλίμα, να τονωθεί η επιχειρηματικότητα, να μειωθεί η φορολογία, να αυξηθούν οι θέσεις απασχόλησης και τα εισοδήματα, να εκσυγχρονιστούν οι δομές της κρατικής διοίκησης και τα πανεπιστήμια.

Η τριετία 2015-2017 θα είναι ένα… μαύρο κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, καθώς μετά την “περήφανη διαπραγμάτευση” και τις κωλυσιεργίες, το μόνο που έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα είναι να κάνουμε μια… τρύπα στο νερό. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν έχει αξία όταν αποδεικνύεται με αριθμούς και αναδεικνύεται με πράξεις και γεγονότα. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να φέρουμε τον χρόνο πίσω. Ο ελληνικός λαός ούτε γνώση αλλά ούτε και μόρφωση έχει προκειμένου να αντιληφθεί την τεράστια ζημιά που έχει προκληθεί. Δυστυχώς, η… σχισμή στην κάλπη, αποδεικνύεται ότι είναι και για τον ίδιο μια… τρύπα στο νερό! Το ερώτημα των επόμενων εκλογών είναι ένα και μοναδικό: πόσοι εξαπατημένοι είναι πρόθυμοι να ψηφίσουν τους μεγαλύτερους απατεώνες που πέρασαν ποτέ από τη χώρα; Ελπίζουμε ότι ο αριθμός αυτών που θα δώσουν την απάντηση που πρέπει στο σημερινό κυβερνητικό θίασο, όταν έρθει η ώρα θα είναι συντριπτικά περισσότεροι…

Ο Λουκάς Γεωργιάδης είναι δημοσιογράφος – οικονομολόγος 
e-mail: [email protected]
Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis
Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo
LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ