today-is-a-good-day
16.3 C
Athens

Πανσέληνος στο Αστεροσκοπείο

Συναυλία στην πανσέληνο του Ιουνίου στο Αστεροσκοπείο και παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα. Στο λόφο των Νυμφών, στο Θησείο.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών συνεχίζει την συνεργασία του με το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα παρουσιάζοντας, με αφορμή την πανσέληνο του Ιουνίου, μια παράσταση μουσικής και χορού, στην οποία συμμετέχουν Δανοί, Έλληνες, Νορβηγοί και Γάλλοι καλλιτέχνες.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει μπροστά από το ιστορικό κτήριο Σίνα του Εθνικού Αστεροσκοπείου, στο λόφο των Νυμφών, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Δανό αρχιτέκτονα Theophil Hansen και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1846, ως το πρώτο ερευνητικό Ίδρυμα στην χώρα μας.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Per Bloch: voice and electronics, Κρυσταλία Θεοδώρου: electronics
Live Johansson: Cello, Christine Raft: Piano
Dancers: Eβίτα Πιταρά and C?dric Gagneur
Βασικό μέρος του μουσικού προγράμματος αποτελεί η δισκογραφική δουλειά του Δανού καλλιτέχνη Per Bloch υπό τον τίτλο Kokoro (που σημαίνει καρδιά στα Ιαπωνικά) και  η οποία περιλαμβάνει 8 τραγούδια με θέμα την αγάπη σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες: Δανικά, Ισλανδικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Αραβικά και Ελληνικά.
Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο Αστεροσκοπείο σύνθεση εμπνευσμένη από τον χώρο και αφιερωμένη στην πανσέληνο. Η σύνθεση θα περιέχει ήχους αστικού περιβάλλοντος ηχογραφημένους στην Αθήνα και στην Δανία, εμπλουτισμένους με τους μουσικούς ήχους των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν, αλλά και των χορευτών.
Θα ακολουθήσει παρατήρηση του ουρανού από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη, το οποίο θα είναι σε λειτουργία από το πέρας της παράστασης και έως τις 24:00.

Γενική είσοδος: 5 ευρώ. 
Δεν απαιτείται προκράτηση θέσης. Εισιτήρια θα διατίθενται στην είσοδο από τις 20:00 έως εξαντλήσεώς τους. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 200.
Η εκδήλωση υποστηρίζεται από:
The Danish Institute at Athens, The Sonning Foundation, Koda, The Oticon Foundation, Den Boehmske Fond, Tempi and DJBFA.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ