today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Το Σκοπιανό θα ρίξει την κυβερνηση

*Του Πέτρου Μποτσαράκου
Μια συμφωνία στο Σκοπιανό θα βλάψει και τη χώρα και την κυβέρνηση.
Θα βλάψει τη χώρα γιατί θα νομιμοποιήσει τον αλυτρωτισμό και την πλαστογραφία της ιστορίας. Και θα βλάψει την κυβέρνηση γιατί ο κυβερνητικός της εταίρος δεν θα αντέξει πολιτικά να το επιτρέψει.
Φαίνεται όμως πως η κυβέρνηση δεν κατανοεί ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Με τούς όρους και τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε, δείχνει  να μην αντιλαμβάνεται ότι οποιαδήποτε συμφωνία που να γινεται αποδεκτή από τους Σκοπιανούς στα θέματα της ταυτότητας και της γλώσσας, αντι να κλείνει το θέμα, ανοίγει ένα πολύ μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα.
Και επειδή ακριβώς τις λείπουν τα αντανακλαστικά και οι ευαισθησίες και δεν μπορεί να συναισθανθεί την εθνική ζημιά, την υποτιμά. Έτσι ακριβώς υποτιμά και την στάση του κυβερνητικού της εταίρου. Πιστεύει  προφανώς ότι οι ΑΝΕΛ θα διαφωνήσουν αλλά θα αρκεστούν να καταψηφίσουν  τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή.
Η εθνική ζημία που θα επισυμβεί από μια συμφωνία με την οποία οι Σκοπιανοί θα  κατοχυρώνουν την ανύπαρκτη “μακεδονική” ταυτότητα και την πολύ πιο ανύπαρκτη “μακεδονική”  γλώσσα, θα εξαναγκάσει τους ΑΝΕΛ να άρουν την υποστήριξη τους στην κυβέρνηση για να αποτρέψουν τη συμφωνία.
Τα εθνικά θέματα είναι για τους ΑΝΕΛ ότι είναι τα ζητήματα δικαιωμάτων για τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα πολύ ισχυρό αντίβαρο στις μνημονιακες κυβιστήσεις. Το μονο αντίβαρο. Και ξέρουν ότι χωρίς αυτό δεν θα μπορούν να σταθούν πολιτικά. Κάνεις δεν θα τους συγχωρήσει αν ενώ μπορούσαν δεν απέτρεψαν μια τόσο επώδυνη εθνική υποχώρηση με αντάλλαγμα να μείνει όρθια και στη θεση της η κυβέρνηση  και οι ίδιοι να κρατήσουν τις υπουργικές καρέκλες.
Κοινώς, αν προχωρήσουν στην συμφωνία, η κυβέρνηση θα πέσει όταν η συμφωνία  φτάσει στην ελληνική Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ