“Μετωπική” σύγκρουση κυβέρνησης Ν.Δ.

"Βγήκαν μαχαίρια" για την επίθεση στον Μπουτάρη

Στα χαρακώματα βρίσκονται κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία, μετά την κίνηση του πρωθυπουργού να χρεώσει ευθέως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

«Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα», ήταν η απάντηση της Πειραιώς στην επίθεση του πρωθυπουργού. «Αυτός και το κόμμα του πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία το Δεκέμβριο του 2008. Αυτός και το κόμμα του προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες. Αυτός και το κόμμα του επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων, μιλώντας για “δικαιολογημένη αγανάκτηση”» επισημαίνει.

Το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει στην ανακοίνωσή του: «Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα. Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία.»

Η Πειραιώς επαναλαμβάνει πως: «Για τη Νέα Δημοκρατία η βία είναι βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και η αντιμετώπισή της είναι πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης» και συνεχίζει την προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας ότι «αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι…».

Είχε προηγηθεί η δήλωση του πρωθυπουργού κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου: “Θέλω να ξεκινήσω με μια αναφορά στο απαράδεκτο προχθεσινό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη”, είπε και συνέχισε: “Η βάρβαρη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς τραμπούκους, παραπέμπει σε παλιότερες εποχές δόξας της αιματηρής εθνικοφροσύνης και του παρακράτους. Θα αντιμετωπιστούν με την πιο μεγάλη αυστηρότητα, κινητοποιώντας όλους τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας”.

Στην συνέχεια άρχισε να φωτογραφίζει τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης, προετοιμάζοντας το έδαφος για την κατηγορία – βόμβα, που επρόκειτο να εξαπολύσει δευτερόλεπτα αργότερα.

“Ποιοι όμως χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη; Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά;” επεσήμανε.

“Ποιοι, με δυο λόγια, με τον πιο επίσημο τρόπο, ανοίγουν το δρόμο στη βία; Ξέρουμε όλοι, ποιοι. Και δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις –κάποιος δήμαρχος, ή πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ”, είπε ο πρωθυπουργός και έβαλε στο στόχαστρό του την αξιωματική αντιπολίτευση, χρεώνοντάς της την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη: “Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της. Δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω”.

Παρ΄όλα αυτά είπε κάτι παραπάνω… “Ας είναι βέβαιοι, όμως, όσοι στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή, και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής, ότι η Δημοκρατία θα προστατέψει τον εαυτό της και τους πολίτες. Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων έχει παρέλθει οριστικά”.