today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Επίθεση παρακρατικών σε εκδήλωση όπου συμμετείχαν ο Α.Σαμαράς και στελέχη της Ν.Δ.

Επίθεση σε κτίριο επί της Λεωφόρου Συγγρού, όπου γινόταν εκδήλωση παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του τομεάρχη Άμυνας και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια, του πρ. υπουργού Νότη Μηταράκη και της τομεάρχου Πολιτισμού και πρώην υπουργού της ΝΔ Όλγας Κεφαλογιάννη, πραγματοποίησε ανενόχλητη ομάδα αντιεξουσιαστών το βράδυ της Τερτάτης.

Περίπου 15-20 άτομα βγήκαν από το Πάντειο, πέταξαν κροτίδα στον επικεφαλής ασφαλείας που βρισκόταν στο σημείο, έριξαν μπογιές και έσπασαν αυτοκίνητα βουλευτών της Ν.Δ.

Η εκδήλωση με θέμα «Πολιτισμός στην καθημερινότητα των Πολιτών: Ασφάλεια και ποιότητα ζωής στην Αθήνα» λαμβάνει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, επί της Λ. Συγγρού 103. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Αθήνας (με τον Κώστα Μπακογιάννη) Νικόλαος Μακρόπουλος. Ο κ. Μακρόπουλος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική.

Να σημειωθεί ότι η ασφάλεια του πρ. Πρωθυπουργού δεν επέτρεψε στους αναρχικούς να εισβάλλουν εντός της αίθουσας, με τις ζημιές να περιορίζονται στον εξωτερικό χώρο.

Το αυτοκίνητο του Νότη Μητταράκη υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές, με τον βουλευτή της Ν.Δ. να πηγαίνει σε διπλανό κτήριο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί στην υφυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπακώστα που βρισκόταν εκεί με κάποιους πολιτικούς της φίλους.

Κύκλοι της Ν.Δ. επεσήμαναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα όφειλε να έχει προστατέψει τόσο τον πρ. Πρωθυπουργό, όσο και τους πρ. υπουργούς οι οποίοι δεν είναι μόνον πολιτικοί της αντίπαλοι, αλλά θεσμικοί παράγοντες.

Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν ότι δεν έχει γίνει καμία σύλληψη έως σήμερα, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετείται από την ένταση και τα επεισόδια που δημιουργούν οι αναρχικοί, προκειμένου συνεχώς να αλλάζει η πολιτική ατζέντα από τα κότερα του κ. Τσίπρα, και την πολιτική αδυναμία του κ. Τσίπρα.

Στελέχη της Αστυνομίας, δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους αναφέροντας: “τί ακριβώς θα συμβεί αν αυτοί οι άνθρωποι επιτεθούν ανενόχλητοι σε εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών; Ποιος θα εγγυηθεί τη Δημοκρατική ομαλότητα; Ποιος θα αναλάβει δράση; Οι ανύπαρκτες κυρίες του αρμόδιου υπουργείου;”

Α. Σαμαράς: Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα

Εξερχόμενος της εκδήλωσης στην οποία είχε παραστεί, και σχολιάζοντας την επίθεση, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα.

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών 

Η κυβέρνηση έχει χάσει παντελώς τον  έλεγχο της καθημερινής ζωής στην Αθήνα, σχολίασε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: “Μετά  τα σπασίματα στη Βουκουρεστίου την περασμένη εβδομάδα, το σημερινό επεισόδιο στην οικία του αμερικανού πρέσβη, έρχονται στη λεωφόρο Συγγρού σε έναν μεγάλο χώρο με αστυνομία έξω, σε μία εκδήλωση που είναι παρών ο πρώην πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, πολλοί βουλευτές για να τιμήσουμε τον κ.Νίκο Μακρόπουλο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στην Αθήνα, είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται στη χώρα μας. Δεν μπορεί ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνησή του να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών, γι’ αυτό χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή».

Κ. Μπακογιάννης: «Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι» – Αναρτήσεις Κικίλια, Μηταράκη

Με αφορμή την επιδρομή κουκουλοφόρων σε εκδήλωση που διοργάνωσε απόψε ο υποψήφιος του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», Νίκος Μακρόπουλος, ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε την εξής δήλωση: «Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι»

«Πλέον μιλάμε για καθοδηγούμενους τραμπούκους. Πριν λίγο σε εκδήλωση που μιλούσα για την ασφάλεια, απέναντι απο το Πάντειο, 20 κρανιοφόροι μας επιτέθηκαν και έσπαγαν οτι έβρισκαν μπροστά τους. Και να σκεφτείτε οτι λίγο πιο κάτω είχε εκδήλωση η κ. Παπακωστα…» ανέφερε σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Β. Κικίλιας, ενώ ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης, που παρακολούθησε την ίδια εκδήλωση, ενημέρωσε μέσω τουίτερ ότι αναρχικοί έσπασαν το αυτοκίνητό του. Την ανάρτησή του αυτή συνόδεψε με σχετική φωτογραφία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ