today-is-a-good-day
21 C
Athens

Πολιτικοί υποκριτές και “αγανακτισμένοι” φραπεδόμαγκες

Μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στις πολιτικές δυνάμεις, παρατάξεις, κόμματα και πρόσωπα, που βγήκαν και καταδίκασαν ανοιχτά την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Εννοείται πως στην Δημοκρατία δεν χωράνε τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές.
Δεν υπάρχει απολύτως κανένα «αλλά» και κανένα «όμως», που να δικαιολογεί τους προπηλακισμούς, τον ξυλοδαρμό ή ακόμα και την απόπειρα ξυλοδαρμού, εναντίον ενός ανθρώπου, ότι κι αν έχει πει, όσο προκλητικός και όσο εριστικός κι αν είναι. Πόσω δε μάλλον, αν αυτός ο άνθρωπος είναι 80 χρόνων!
Επίσης, οι γονείς, οι γυναίκες, τα παιδιά και οι συγγενείς εκείνων που επιτέθηκαν σε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο, πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι για τον «μάγκα» συγγενή τους, ο οποίος έδειξε την «παλληκαριά» του πηγαίνοντας να χτυπήσει, με τσιγάρο και φραπέ στο χέρι και μαζί με καμιά δεκαριά άλλους εννοείται, έναν παππού.
Σχετικά με τα κόμματα και τις καταδίκες τους, κάποια από αυτά, δεν κατάφεραν ούτε αυτή τη φορά, να αποφύγουν τις ατυχείς, τουλάχιστον, συγκρίσεις και παρομοιώσεις με περιστατικά και πρόσωπα των πιο μαύρων σελίδων της ιστορίας μας , ενώ κάποια άλλα βρήκαν την ευκαιρία να ξαναβάλουν ταμπέλες, ιδεολογικές, παραταξιακές κ.ο.κ. ενώ προσπάθησαν και πάλι, να «χρεώσουν» τους τραμπούκους στους πολιτικούς τους αντιπάλους.
Μιλάμε για την απόλυτη υποκρισία, ειδικά για τους δεύτερους, οι οποίοι, στο παρελθόν, είτε δεν έβρισκαν λόγο και λόγια να καταδικάσουν, είτε δικαίωναν, είτε υποδαύλιζαν, αν δεν οργάνωναν, ανάλογες και πιο σκληρές ακόμα επιθέσεις, σε πολιτικούς τους αντιπάλους. Π.χ. όταν έτρωγαν ξύλο και μπουνιές ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Βασίλης Οικονόμου ή όταν, παλιότερα, προπηλακίζονταν ο Γιώργος Πεταλωτής, ο Πάνος Μπεγλίτης ή ο Απόστολος Κακλαμάνης.
Δυστυχώς, όσο θα υπάρχουν πολιτικάντηδες που θα δικαιολογούν τη βία, θα βαφτίζουν τους προπηλακισμούς «εκδηλώσεις αγανάκτησης» και θα παροτρύνουν σε «λιντσαρίσματα», τόσο θα «γεννιούνται» φραπεδόμαγκες, που θα χτυπούν και θα επιτίθενται ακόμα και σε ηλικιωμένους.
Δυστυχώς επίσης ή ευτυχώς, ότι σπέρνεις, θερίζεις… Και η ζωή έχει δείξει πως όσοι «ευλογούσαν» τέτοιες συμπεριφορές, κάποια στιγμή ή τις «λούστηκαν» ή κατάφεραν να τις αποφύγουν τρέχοντας, σκυφτοί και βαστώντας τα παντελόνια τους…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ