today-is-a-good-day
24 C
Athens

Η «Ωγνίστρα» στην Κέρκυρα προσφέρει παραδοσιακές γεύσεις και χορταστικές μερίδες

Αρκετά βόρεια στην Κέρκυρα, πολλά χιλιόμετρα από την πόλη, αλλά και από τις κοντινές παραθαλάσσιες περιοχές όπως της Κασιόπης, υπάρχει ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε για δύο λόγους. Πρώτον για να δεις τον παλιότερο οικοσμό του νησιού που έχει κηρυχθεί διατηρητέος, την Παλιά Περίθεα και δεύτερον για να φας στην «Ωγνίστρα» που θα βρεις πολύ εύκολα μπαίνοντας στο χωριό.

Το πρώτο που ρωτάς πριν το μενού είναι τι σημαίνει το όνομα, δε γίνεται να μη σου προκαλέσει εντύπωση. Χοντρικά, ήταν το μέρος των παλιών σπιτιών που άναβαν φωτιά και έβαζαν τσουκάλι, κάτι τέτοιο. Πάμε στο μενού τώρα, το βασικό ζητούμενο. Ολα τα καλά της ελληνικής κουζίνας με έμφαση στην κερκυραϊκή. Και μπουρδέτα και σοφρίτα και άλλα καλά, σε τρομερές γεύσεις, χορταστικές μερίδες και όχι μόνο αυτά φυσικά.

Θα βρεις και στιφάδο και καγιανάδες και μεζέδες και πολύ καλά κρέατα ψητά, μπριζόλες και παϊδάκια και θα χορτάσεις και θα το απολαύσεις. Το περιβάλλον είναι μυστηριακό, νιώθεις κάπως σαν να βρήκες… όαση στην ερημιά, το τριγύρω έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον σε ένα νησί με άλλα τοπία και μεγάλη κοσμικότητα και η επίσκεψη είναι στα must, μη σκεφτείς καθόλου την απόσταση αν μένεις στην πόλη ή κάπου αλλού στα νότια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.kalopernao.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ