today-is-a-good-day
26.8 C
Athens

Eurobank: Νέο στεγαστικό δάνειο με ευνοϊκούς όρους για τρίτεκνες οικογένειες στην Ανατολική ακριτική Ελλάδα

Νέο στεγαστικό δάνειο για αγορά, ανέγερση, επισκευή/ανακαίνιση πρώτης κατοικίας, με σταθερό επιτόκιο 1% για όλη τη διάρκεια του δανείου, χορηγεί η Eurobank σε οικογένειες που έχουν τουλάχιστον 3 παιδιά και διαμένουν μόνιμα στις ακριτικές περιοχές στις οποίες εστιάζει η ευρείας κλίμακας πρωτοβουλία για το Δημογραφικό, που υλοποιεί η Τράπεζα από το 2021, μέσω του Προγράμματος “Μπροστά για την Οικογένεια”. Την έναρξη διάθεσης του νέου, ιδιαίτερα προνομιακού προϊόντος, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, στο πλαίσιο συνεδρίου με θέμα «ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ 2024 – ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ», παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με δεδομένο πως, ειδικά για μια πολυμελή οικογένεια, το κόστος στέγασης είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, δρώντας επιβαρυντικά και για το Δημογραφικό, η Eurobank ενισχύει περαιτέρω τις δράσεις που αναπτύσσει για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, διευκολύνοντας την αγορά, ανέγερση, επισκευή/ανακαίνιση ιδιόκτητης στέγης για οικογένειες που έχουν τουλάχιστον 3 παιδιά και διαμένουν σε περιοχές της Ανατολικής ακριτικής Ελλάδας.

Το νέο, ειδικά σχεδιασμένο, στεγαστικό δάνειο της Eurobank παρέχεται με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους:

1) Σταθερό επιτόκιο 1% για όλη τη διάρκεια του δανείου

2) Διάρκεια έως 40 έτη

3) Χρηματοδότηση έως το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου για δανειολήπτες που δεν έχουν ήδη λάβει στεγαστικό δάνειο. Η χρηματοδότηση αφορά σε αγορά, ανέγερση, επισκευή/ανακαίνιση α’ / Κύριας Κατοικίας για οικογένειες που έχουν τουλάχιστον 3 παιδιά, μόνιμους κατοίκους στις Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) του Προγράμματος και συγκεκριμένα: Έβρου, Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Καλύμνου, Κω, Καρπάθου, Ρόδου έως και το Καστελόριζο.

Σε περιπτώσεις ανέγερσης και επισκευής/ανακαίνισης η χρηματοδότηση μπορεί να ανέλθει έως το 100% του κόστους εργασιών.

4) Οι δικαιούχοι θα επωφελούνται και από δωρεάν έξοδα τεχνικού και νομικού ελέγχου/έγκρισης δανείου.

Η τοποθέτηση του κ. Καραβία

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank στην τοποθέτηση του ανέφερε: «Η Ελλάδα αποκτά ολιστική πολιτική για το δημογραφικό κατανοώντας ευρύτερα τη σημασία του ως κοινωνική, οικονομική και εθνική προτεραιότητα, και η εξέλιξη αυτή αποτελεί κατάκτηση για τη χώρα. Η Eurobank συμβάλλει στην αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης του δημογραφικού αναπτύσσοντας, εδώ και τρία χρόνια, το Πρόγραμμα Μπροστά για την Οικογένεια. Σήμερα, διευρύνουμε τη δράση του Προγράμματος, υιοθετούμε στην πράξη τη νέα εξαγγελία του Πρωθυπουργού και ανακοινώνουμε την απόφασή μας να δανειοδοτούμε οικογένειες με 3 ή περισσότερα παιδιά, με εξαιρετικά ελκυστικούς όρους για την απόκτηση πρώτης κατοικίας στην Ανατολική ακριτική Ελλάδα. Οι δικαιούχοι θα έχουν πρόσβαση σε ένα νέο στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο μόλις 1% για όλη τη διάρκεια του δανείου, έως και τα 40 χρόνια, ώστε η μηνιαία δόση, περίπου 250 – 300 ευρώ για δάνειο 100.00 ευρώ, να είναι πραγματικά χαμηλή και σταθερή. Παράλληλα, με την απόκτηση του τρίτου παιδιού, επεκτείνουμε στους 12 από 9 μήνες την άδεια μητρότητας για τις εργαζόμενες στην Τράπεζα, υπογραμμίζοντας και έτσι τη δέσμευσή μας στη διαχείριση αυτού του μεγάλου εθνικού προβλήματος.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ