today-is-a-good-day
25.2 C
Athens

Κ.Πιερρακάκης: Λύνουμε τα προβλήματα στο πεδίο, όλα όσα αφορούν και απασχολούν τις σχολικές κοινότητες

“Λύνουμε τα προβλήματα στο πεδίο, όλα όσα αφορούν και απασχολούν τις σχολικές κοινότητες”, δήλωσε από το Ρέθυμνο ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος επισκέφτηκε τους δήμους Ανωγείων, Μυλοποτάμου και Ρεθύμνου στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο υπουργός συμμετείχε συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη, στην παρουσίαση του αστεροσχολείου στο αστεροσκοπείο του Σκίνακα στα Ανώγεια και κατόπιν επισκέφτηκε το Γυμνάσιο – Λύκειο Ανωγείων το οποίο βρίσκεται υπό ανακατασκευή. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το δήμο Μυλοποτάμου και αργότερα το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Γιάννη Κεφαλογιάννη και την υποψήφια ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Ελεονώρα Μελέτη, συναντήθηκε με στελέχη της ΔΕΕΠ και της ΟΝΝΕΔ σε κατάστημα καφέ της παραλιακής στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου.

Ακολούθησε συνάντηση του με την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή και με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργο Κοντάκη, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

“Βρέθηκα στο Ρέθυμνο με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη όπου προσπαθούμε και λύνουμε προβλήματα στο πεδίο. Ό,τι αφορούν δηλαδή τις σχολικές μονάδες, ανάγκες που έχει το κάθε σχολείο. Θα γυρίσουμε τη χώρα για το λόγο αυτό”, είπε ο κ. Πιερρακάκης επισημαίνοντας ότι “…γυρνάμε συνεχώς τις σχολικές μονάδες για να μπορούμε να δίνουμε πρακτικές λύσεις. Είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε μία σύσκεψη με την αντιπεριφεριάρχη κα Λιονή και με δύο από τους τρεις πρυτάνεις της Κρήτης, όπου συζητήσαμε για θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ. Για θέματα δηλαδή που έχουν να κάνουν και με το νομό Ρεθύμνου και το πώς θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τις σχολές και τα τμήματα”. Ο υπουργός είπε ότι πολύ σύντομα “…θα ακούτε πράγματα από μας, που θα έχουν το χαρακτήρα ανακοίνωσης. Είμαστε παρόντες, είμαστε στο πεδίο, λύνουμε προβλήματα”.

Ο υπουργός που βρέθηκε και στον δήμο Μυλοποτάμου, ανακοίνωσε ότι το αίτημα για τα δυσπρόσιτα σχολεία θα γίνει δεκτό όπως και όλα τα θέματα που προκύπτουν από τις υπηρεσίες, όπως είπε. “Για όλα πρέπει να υπάρχουν εισηγήσεις, όλα όσα είναι έτοιμα θα ανακοινώνονται” τόνισε ο κ. Πιερρακάκης. Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κοντάκης, δήλωσε πως “είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον υπουργό Παιδείας, υπάρχει μόνιμη συμπαράσταση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και θέσαμε ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο”. Ένα από τα θέματα ήταν και αυτό της ίδρυσης τμήματος Τουρισμού ή σχολής Τουρισμού. Όπως είπε ο κ. Κοντάκης “μπήκε στο τραπέζι και το ζήτημα για την ίδρυση σχολής Κτηνιατρικής. Ξέρουμε ότι είναι μακρινά όλα αυτά, ευελπιστούμε όμως ότι αν τεκμηριώσουμε τα αιτήματα, στην πορεία θα βρούμε και τον τρόπο να αναπτύξουμε το Πανεπιστήμιο Κρήτης ακόμα περισσότερο”.

Η αντιπεριφερειάρχης κα Λιονή, έκανε λόγο για μία πάρα πολύ σημαντική συνάντηση και συζήτηση με τον υπουργό, αναφέροντας ότι “τέθηκαν για το πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ πολλά ζητήματα όπως και από τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ειδικότερα τέθηκε το θέμα της ίδρυσης σχολής Τουρισμού ή τμήματος Τουρισμού, το οποίο ήδη εδώ και πολλά χρόνια το συζητάμε χωρίς να έχει επιλυθεί το αίτημα”. Παράλληλα η κα Λιονή έθεσε το θέμα, που όπως είπε “σιγά-σιγά θα πρέπει να το σκέφτεται η κεντρική κυβέρνηση”, για την ίδρυση μιας νέας σχολής στο Ρέθυμνο. “Και δεν είναι άλλη από την Κτηνιατρική ή τμήμα κτηνιατρικής. Διότι και με τις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας στο Αμάρι σε σχέση με τη σχολή Ασωμάτων, αλλά κυρίως διότι κτηνιατρικές σχολές είναι ελάχιστες, μόνο δύο σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει έλλειψη κτηνιάτρων παντού. Στο Ρέθυμνο, ένα παραπάνω. Η Κρήτη είναι πυλώνας τουρισμού, αλλά και πυλώνας πρωτογενή τομέα, κυρίως σε ό,τι αφορά την κτηνοτροφία, στο Ρέθυμνο ακόμα περισσότερο αφού είναι κατεξοχήν κτηνοτροφικός νομός. Έχουμε και την ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Σίγουρα θεωρούμε ότι είναι μεγάλο και ακριβό πρόγραμμα η ίδρυση της σχολής, αλλά καλό είναι σιγά-σιγά η πολιτεία να αρχίσει να το σκέφτεται και να πει ότι η Κρήτη, το νοτιότερο τμήμα της Ελλάδος, δικαιούται και αυτής της σχολής”.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας που συνόδευσε τον κ. Πιερρακάκη, μίλησε για τη ευκαιρία του υπουργού να επισκεφθεί τους τρεις δήμους, να ακούσει για τα θέματα που απασχολούν την σχολική και πανεπιστημιακή κοινότητα, ενώ δήλωσε την ικανοποίησή του για το ότι το ζήτημα των δυσπρόσιτων σχολείων του δήμου Μυλοποτάμου θα επιλυθεί. “Ανακοινώθηκε ότι το αίτημα για τις περιοχές που ετέθησαν από πλευράς δήμου Μυλοποτάμου και αφορά τα δυσπρόσιτα σχολεία, έγινε αποδεκτό από το υπουργείο Παιδείας – κάτι που θα αποτυπωθεί και με σχετική υπουργική απόφαση το επόμενο διάστημα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ