today-is-a-good-day
16.1 C
Athens

Στις 2 Απριλίου το 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο ΝΟΗΣΙΣ με τη συμμετοχή 2000 μαθητών

Περισσότεροι από 2000 μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων από όλη την Ελλάδα,  με την ενεργή υποστήριξη άνω των 250 εκπαιδευτικών θα λάβουν μέρος στο 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ‐ ΝΟΗΣΙΣ, από τις 2 έως και τις 5 Απριλίου 2024.

Το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής διοργανώνει κάθε χρόνο η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, το ΝΟΗΣΙΣ- Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας και το σωματείο Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Φέτος συμμετέχουν στο συνέδριο περισσότερες από 100 σχολικές μονάδες και μαθητές όλων των τύπων σχολείων (Ειδικά, Διαπολιτισμικά, Μουσικά, Επαγγελματικά, Πρότυπα, Πειραματικά κτλ- έχουν). Υποβλήθηκαν και θα παρουσιαστούν 164 καινοτόμες εργασίες πληροφορικής και ρομποτικής. Πρόκειται για εφαρμογές, mobileapps, ιστοτόπους, ρομποτικές διατάξεις, έξυπνες συσκευές, ψηφιακά έντυπα, μαθητικά blogs, ψηφιακά παιχνίδια, ερευνητικές εργασίες κτλ. Παράλληλα στον ίδιο χώρο οργανώνονται θεματικές εκθέσεις και επιδείξεις έργων ρομποτικής και πληροφορικής από τους μαθητές. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα υλοποιηθεί και μια σειρά παράλληλων δράσεων όπως διαδικτυακά σεμινάρια σε επίκαιρα θέματα τεχνολογίας- ρομποτικής – εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας και προγραμματισμού για εκπαιδευτικούς. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις στον συνεδριακό χώρο σε τεχνολογίες αιχμής όπως το 5G, η Artificial Intelligence, η Virtual Reality, κ.α.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης «τo Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, αποτελεί την κορυφαία μαθητική επιστημονική διοργάνωση της Κεντρικής Μακεδονίας και έχει καταξιωθεί στον εκπαιδευτικό και μαθητικό κόσμο της Περιφέρειας και της χώρας», καθώς «προσφέρει στους μαθητές τα ερεθίσματα και το περιβάλλον να συμμετάσχουν σε ένα οργανωμένο Συνέδριο και να παρουσιάσουν τις εργασίες που ετοίμασαν στο σχολείο, να εξοικειωθούν με την επιστήμη και τις εφαρμογές της πληροφορικής, να καλλιεργήσουν τη δεξιότητα της παρουσίασης ενώπιον του κοινού και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους». Η διοργάνωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά στο site www.mathitiko‐synedrio.gr μέσω των καναλιών Youtube της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ