today-is-a-good-day
21.2 C
Athens

Δύσκολη νίκη των Νικς επί των Πίστονς με αμφισβητούμενο no call

Ο Τζος Χαρτ σημείωσε λέι απ με 2,8 δευτερόλεπτα απομένουν και οι Νικς πέτυχαν μια αμφιλεγόμενη νίκη με 113-111 επί των Ντιτρόιτ Πίστονς στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Δευτέρας.

Το νικητήριο καλάθι του Χαρτ διαμορφώθηκε από ένα κραυγαλέο no call με 8,5 δευτερόλεπτα να απομένουν και το Ντιτρόιτ να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 111-110.

Ο Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο της Νέας Υόρκης βούτηξε για τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και έπεσε στα πόδια του Οσάρ Τόμπσον, ο οποίος προσπαθούσε να πάρει τον έλεγχο της. Οι διαιτητές δεν σφύριξαν φάουλ και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Τζέιλεν Μπράνσον, ο οποίος πέρασε στον Χαρτ για το καθοριστικό καλάθι στα 2,8 δευτερόλεπτα.

«Η απόλυτα χειρότερη απόφαση της σεζόν», είπε ο προπονητής των Πίστονς, Μόντι Γουίλιαμς, μετά τον αγώνα. «Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι, και ένας τύπος έπεσε στα πόδια του Οσάρ και δεν υπήρξε σφύριγμα. Αυτό είναι βδέλυγμα. Δεν μπορείς να μην το σφυρίξεις αυτό σε έναν αγώνα NBA. Τέλος».

Ο διαιτητής Τζέιμς Γουίλιαμς, ο επικεφαλής των διαιτητών της αναμέτρησης, που στεκόταν ακριβώς πάνω από τη φάση, παραδέχτηκε στο pool report μετά το παιχνίδι ότι θα έπρεπε να είχε σφυριχθεί φάουλ.

Πρώτος σκόρερ των νικητών, που βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 35-23, ήταν ο Τζέιλεν Μπράνσον με 35 πόντους (12 ασίστ) ενώ 23 πόντους πρόσθεσε ο Χαρτ και 21 ο ΝτιΒιτσέντζο.

Για τα «πιστόνια», που έπεσαν στο 8-49, ο Κέιντ Κάνινγκχαμ είχε 32 πόντους ενώ από 14 πόντους σημείωσαν οι Τζέιντεν Αϊβι και Κουέντιν Γκράιμς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ