today-is-a-good-day
15.7 C
Athens

Ουκρανία: Έπληξε στόχους στη Ρωσία στη διάρκεια επίθεσης με drone σε τερματικό σταθμό πετρελαίου

Η Ουκρανία έπληξε σήμερα στόχους στη Ρωσία στη διάρκεια επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) σε τερματικο σταθμό πετρελαίου στην Αγία Πετρούπολη στο πλαίσιο μιας “νέας φάσης” στην περιοχή, όπως δήλωσε ουκρανική στρατιωτική πηγή στο Reuters.

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τη δήλωση αυτή. Διορισμένος από τους Ρώσους αξιωματούχος στην κατεχόμενη νοτιοανατολική Ουκρανία δήλωσε νωρίτερα πως η Ουκρανία επιχείρησε και απέτυχε να στοχοποιήσει έναν ρωσικό τερματικό σταθμό πετρελαίου στη Βαλτική θάλασσα με drone στη διάρκεια της νύχτας.

“Υπάρχουν επιβεβαιωμένα χτυπήματα. Πρόκειται για ένα νέο στάδιο της δουλειάς στην περιοχή αυτή”, δήλωσε η ουκρανική πηγή.

Σχεδόν δύο χρόνια αφότου η Μόσχα εξαπέλυσε πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η επίθεση δείχνει πώς το Κίεβο προσπαθεί να αντεπιτεθεί, σε στόχους βαθιά μέσα στο έδαφος της Ρωσίας μεταξύ άλλων.

Η Αγία Πετρούπολη, η δεύτερη μεγαλύτερη ρωσική πόλη, βρίσκεται κάπου 850 χλμ. από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Το Κίεβο προσπαθεί να αναπτύξει και να παραγάγει επιθετικά drones με μεγαλύτερο βεληνεκές, προκειμένου να μειώσει την απόσταση στην ικανότητα πληγμάτων με τη Ρωσία, η οποία διενεργεί τακτικά αεροπορικούς βομβαρδισμούς μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία με πυραύλους και drones.

Το Κίεβο έχει χρησιμοποιήσει drones και πυραύλους για να πλήξει στόχους στη χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα, την οποία κατέλαβε και προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ