today-is-a-good-day
25.3 C
Athens

Οι προκλήσεις και οι προσδοκίες για την υλοποίηση των έργων στο Ελληνικό

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα έργα στο Ελληνικό καθώς η πρώτη φάση είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη, ενώ στους επόμενους μήνες αναμένεται να μπουν σε σειρά υλοποίησης και τα υπόλοιπα έργα.

Το πρώτο έργο που ολοκληρώθηκε είναι το κτήριο ΑμεΑ το οποίο έχει παραδοθεί από τον Σεπτέμβριο, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η ανέγερση του Riviera Tower.

“Είναι ένας πολύ επιθετικός στόχος να έχουμε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των έργων εντός του 2026” τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου κατά τη διάρκεια κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων για την πρόοδο των έργων στο Ελληνικό. “Ωστόσο είμαι υπέρ του να βάζεις τον πήχη ψηλά ώστε να επιτύχει η προσπάθεια”, πρόσθεσε.

“Μέχρι στιγμής τα πράγματα δείχνουν ότι είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων και μπορούμε να επιτύχουμε τους χρόνους όσον αφορά την υλοποίηση του έργου”, τόνισε. Η χρηματοδότηση της πρώτης φάσης είναι πλήρως εξασφαλισμένη, ώστε η εξέλιξη του έργου να προχωρά απρόσκοπτα, υπογράμμισε, επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε επίσης και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, μεταξύ των οποίων η δυσκολία εύρεσης προσωπικού για την εκτέλεση των κατασκευαστικών έργων και το ζήτημα της κατασκευαστικής αγορά.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην έλλειψη εργατικού δυναμικού έδωσε έμφαση σε νομοθετικές παρεμβάσεις της πολιτείας που θα πρέπει να ληφθούν τους αμέσως επόμενους μήνες, προκειμένου εργατικό δυναμικό εκτός Ευρώπης να μπορεί να εργαστεί στην χώρα μας.

Little Athens: Η νέα γειτονιά του Ελληνικού με 1.115 οικιστικά ακίνητα και 115 ακίνητα λιανικής

Η Little Athens, η νέα γειτονιά του Ελληνικού, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα σύγχρονο τρόπο ζωής και θα είναι προσβάσιμη για όλους. Η Little Athens αποτελεί ένα συνδυασμό κτιρίων υψηλής και χαμηλής δόμησης σχεδιασμένα από Έλληνες και από διεθνείς αρχιτέκτονες.

Η νέα γειτονιά θα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το πάρκο και την παραλία, καθώς και σε εύρος εμπορικών καταστημάτων και δραστηριοτήτων για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των κατοίκων.

Θα κατασκευασθούν στην πρώτη φάση 1.115 διαμερίσματα (residential units) και 115 retail units (καταστήματα λιανικής σε ισόγεια κτιρίων), σε δέκα οικοδομικά τετράγωνα.

Η ανάπτυξη περιλαμβάνει το

•Park Rise με κτίρια 50 μέτρων, 12 και 8 ορόφων σχεδιασμένα από τον Δανό Bjarke Ingels. Περιλαμβάνουν 88 διαμερίσματα επιφάνειας 70 έως 350 τ.μ.

•Ανάπτυξη με 7 κτίρια καταστημάτων και 156 διαμερισμάτων επιφάνειας 60 έως 300 τ.μ., με την υπογραφή της 314 Architects.

•Συγκρότημα 9 κτιρίων με 79 διαμερίσματα με χαρακτηριστικό τους τα στρογγυλά μπαλκόνια, επιφάνειας 60 έως 200 τ.μ., σχεδιασμένα επίσης από το γραφείο 314 Architects,

•Συγκρότημα 56 διαμερισμάτων σε σχέδια της Deda & Architects

•Συγκρότημα 80 διαμερισμάτων (Tsolakis Architects)

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα διατέθηκαν προς πώληση 30 περίπου κατοικίες, με τις τιμές να ξεκινούν από 6.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Το κατασκευαστικό κόστος για τη Lamda ανέρχεται σε 4.500 ευρώ ανά τετραγωνικό διαμερίσματος και οι τιμές πώλησης ξεκινούν από 300.000 – 350.000 ευρώ.

Τέλος, το έργο κατασκευής Riviera Tower μπήκε στην επόμενη φάση και έως τα τέλη του 2023 οι πρώτοι όροφοι του Πύργου θα είναι εμφανείς στους διερχόμενους από τη Λεωφόρος Ποσειδώνος.

Ειρήνη Μυλωνά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ