today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Έπειτα από 11 ημέρες, ταυτοποιήθηκαν ένα αγόρι και μια γυναίκα που απανθρακώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς

Ένα αγόρι και μια γυναίκα, που ήταν μεταξύ των πολυαρίθμων ανθρώπων που σκότωσαν ένοπλοι της Χαμάς σε χωριό στα ισραηλινά σύνορα, εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν, 11 ημέρες μετά την επίθεση που εξαπολύθηκε από τη Γάζα, δήλωσε η οργάνωση Zaka, που ειδικεύεται στην παροχή πρώτων βοηθειών και την περισυλλογή και ταυτοποίηση νεκρών.

Τα λείψανα από τα δύο αυτά θύματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών σε σπίτι που είχε καεί ολοσχερώς στο κιμπούτς Μπεερί, όπως ανακοίνωσε αργά χθες, Τετάρτη, η Zaka.

«Τα πτώματά τους απανθρακώθηκαν αφού δολοφονήθηκαν», ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωση, χωρίς να δίνει τα ονόματα των νεκρών ούτε λεπτομέρειες για πιθανή συγγενική τους σχέση.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν προηγουμένως κάνει λόγο για τουλάχιστον 108 νεκρούς στο Μπεερί –περίπου το 10% του πληθυσμού του κιμπούτς. Τουλάχιστον άλλες δέκα τέτοιες ισραηλινές κοινότητες δέχθηκαν επίθεση από τους ενόπλους.

Χθες ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που επισκεπτόταν τη χώρα, ότι ο απολογισμός των νεκρών έχει ανέλθει σε 1.400 ανθρώπους. Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς η ιατροδικαστική εξέταση επιτρέπει την ταυτοποίηση των νεκρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ