today-is-a-good-day
20.9 C
Athens

“Μαντάνι”: Ένα εστιατόριο με μουσειακό χαρακτήρα

Η μαγική Ήπειρος με τα ονειρεμένα τοπία είναι όλων των εποχών και όσοι την… αρνούνται το καλοκαίρι επιζητώντας αποκλειστικά και μόνο παραλίες, χάνουν πολλά. Το Ανθοχώρι είναι σε απόσταση αναπνοής από το Μέτσοβο και τα νερά ρέουν άφθονα εκεί όπου έχει στηθεί “Το Μαντάνι” και όπου γι’ αυτό τον λόγο υπήρχε παλιά υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.

Με απόλυτο σεβασμό στις “ρίζες” του τοπίου και του τι υπηρετούσε, έχει φτιαχτεί αυτό το γουστόζικο και γευστικότατο μαγαζί, το οποίο από νωρίς το πρωί μπορεί να σε φιλέψει καφέ και υπέροχα γλυκά και συνεχίζοντας την ημέρα να σου ικανοποιήσει γευστικά την όρεξη που δε γίνεται να μη σου ανοίξει με όσα θα βλέπεις τριγύρω σου.

Μία πολύ όμορφη εμπειρία μέσα στη φύση, που έχει και το μουσειακό της χαρακτήρα, είναι πολύ καλό να πας με παιδιά να μάθουν στις εποχές του… αυτοματισμού, πώς ζούσαν παλιά οι άνθρωποι. Θα κάνεις και την πεζοπορία σου, θα νιώσεις τη φύση μα πάνω απ’ όλα θα φας καλά. Κι αν τα γλυκά είναι λαχταριστά, τα φαγητά με το κρέας φυσικά να κυριαρχεί είναι το κάτι άλλο και αξίζουν κάθε χιλιόμετρο της απόφασής σου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.kalopernao.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ