today-is-a-good-day
28.5 C
Athens

“Πέταγε” ο Λεσόρ για τον Παναθηναϊκό, έχοντας όμως ακόμα δρόμο!

Με τον Εργκίν Αταμάν να κάνει συνεχές αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα, μοιράζοντας το χρόνο σε όλους σχεδόν τους παίκτες, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μπάγερν Μονάχου με 80-73 και πέρασε στον τελικό του τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”, όπου θα συναντήσει την Αναντολού Εφές.

Οι Γκάι και Λεσόρ ήταν οι πρώτοι σκόρερ για το Τριφύλλι με 13 πόντους, ενώ οι Μπαλτεκόφσκι με 10π, Γκραντ με 13π και Μήτογλου με 10, ολοκλήρωσαν την πεντάδα των διψήφιων για το Τριφύλλι. Από τους Βαυαρούς οι Έντουαρντ με 22π. και Μπόγκα με 12π ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Το ματς

Με τους Σλούκα, Γκάι, Παπαπέτρου, Ερνανγκόμεθ και Μπαλτσερόφσκι ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση με τη Μπάγερν και στα πρώτα λεπτά οι «πράσινοι» είχαν το προβάδισμα με 11-2 στο 7’ με πλουραλισμό στην επίθεση, δείχνοντας συνέπεια και στην άμυνα.

Έτσι στο 6’ ο Αταμάν έβαλε τους Γκριγκόνις και Γκραντ και μάλιστα ο Αμερικανός γκαρντ έκανε το +10 (17-7), με το Τριφύλλι να δείχνει συνέπεια και στις δύο πλευρές του παρκέ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτου με το σκορ στο 28-13 με δύο τρίποντα από Γκριγκόνις και Χουάντσο.

Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός και η δεύτερη περίοδος και στο 13’ κρατούσαν εύκολα τη διψήφια διαφορά (32-21) και με τους Γκραντ και Παπαπέτρου να παίρνουν προσωπικές προσπάθειες  και να κάνουν το 38-25 τρία λεπτά αργότερα.

Από την άλλη οι Γερμανοί είχαν τον Έντουαρτς να ηγείται στο παρκέ, μιας και είχε φτάσει στους 14 πόντους και αυτό έδωσε την ώθηση για την αντεπίθεση των Βαυαρών, που έφερε και τη μείωσε του σκορ (41-35) στο 18’.

Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να κάνει αρκετές δοκιμές σε σχήματα και πρόσωπα και να κλείνει το ημίχρονο με σκορ στο 43-37.

Όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος συνεχίστηκε το τρίτο δεκάλεπτο με τη Μπάγερν να είναι εξαιρετική στο transition και να φέρνει το ματς στα ίσα (46-46) στο 24’ με ένα 3-9 επιμέρους σκορ. Όμως οι «πράσινοι» δεν έμειναν με σταυρωμένα τα… χέρια και είχαν άμεση απάντηση.

Με τους Γκάι και Μπαλτσερόφσκι να αναλαμβάνουν δράση έκαναν το 53-48 και παρά την πίεση των Γερμανών οι παίκτες του Αταμάν κρατούσαν το υπέρ τους προβάδισμα, παρόλο που το παιχνίδι απέκτησε σκληράδα, με σκληρά μαρκαρίσματα και έτσι η 3η περίοδος έληξε με 61-58.

Από κει και μετά ο Παναθηναϊκός βρήκε τις λύσεις με τον Λεσόρ και στο 33′ ανέβασε εκ νέου το σκορ στο 67-58, ενώ και στην άμυνα το Τριφύλλι είχε βελτιωθεί, μιας και άφησε τη Μπάγερν άποντη για 4:30 λεπτά.

Μάλιστα η αγωνιστική άνοδος του Μήτογλου, ο οποίος έφτασε στους 10 πόντους με 2 τρίποντα έδωσε ξανά διψήφια διαφορά (74-63) στο 36′, αλλά οι Γερμανοί όχι απλά δεν το παράτησαν, αλλά με ένα 0-7 σερί επέστρεψαν μέσα σε δύο λεπτά.

Το τελευταίο λεπτό ήταν δραματικό, καθώς η Γερμανοί είχαν φτάσει στο καλάθι (74-72), αλλά το τρίποντο του Γκάι “έκοψε” τα όνειρα των φιλοξενουμένων για την ανατροπή και έτσι ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μπάγερν με 80-73 και πέρασε στον τελικό του τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”.

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 43-37, 61-58, 80-73

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ