21.6 C
Athens

Διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Ταχιάου

Η ανάπτυξη της Κρήτης μέσα από μεγάλα έργα υποδομών αποτελεί , βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης ,τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Νίκος Ταχιάος.

Από τα Χανιά, πρώτο σταθμό της διήμερης επίσκεψης του στην Κρήτη, ο κ Ταχιάος, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Κρήτη και στα έργα υποδομής στο νησί τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, « βασικός αξονας της πολιτικής μας ειναι η περιφερειακή ανάπτυξη».

Ο κ Ταχιάος επεσήμανε οτι η ανάπτυξη επιτυνχάνεται μέσα απο δομές που μπορούν όπως είπε να στηρίξουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ο υφυπουργός Υποδομών επισκέφθηκε τμήμα του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης, στο κομμάτι Χανιά -Κίσσαμος , ενω συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Άρης Παπαδογιάννης , ενημέρωσε τον κ Ταχιάο για το έργο και την αποστολή του Οργανισμού και για την πορεία των εκτελούμενων έργων.

« Ο ΟΑΚ είναι ένας σημαντικός Οργανισμός που καλύπτει τίς ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το έργο του», τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών.

Παράλληλα κατά την παρουσία του στην έδρα του ΟΑΚ αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για τον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης.

Ο κ Ταχιάος επισκέφθηκε επίσης το εργοτάξιο της νέας γέφυρας του ποταμού Κερίτη , χαρακτηρίζοντας το έργο πολύ σημαντικό και τονίζοντας οτι χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους.

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αποδοχή και συννένεση της τοπικής κοινωνίας στην εκτέλεση του έργου.

Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης ,ενημέρωσε τον υφυπουργό για την πορεία του έργου , το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του που είναι 18 μήνες καθώς και για το κόστος κατασκευής που φθάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Ταχιάος χαρακτήρισε την επίσκεψη του στην Κρήτη ,ενημερωτική και στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ