today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Ν. Κεραμέως: Στον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα απαντάμε με υπευθυνότητα

Για λαϊκισμό κατηγορεί η υπουργός Παιδείας τον Αλέξη Τσίπρα, στην απάντησή της στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του για την Παιδεία

«Ακάθεκτος συνεχίζει στο δρόμο του λαϊκισμού ο κ. Τσίπρας», αναφέρει η κ. Κεραμεως. «Στον λαϊκισμό του κυρίου Τσίπρα απαντάμε με υπευθυνότητα. Όσο και αν δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ, η παιδεία αλλάζει. Στην πράξη», επισημαίνει η υπουργός Παιδείας.

Αναλυτικότερα, στην απάντησή της, η υπουργός αναφέρει τα εξής:

«Με σημερινές του δηλώσεις:

-μιλώντας για «ΙΕΚ Φούφουτος» είναι αυτός που απαξιώνει πλήρως την Δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, που αναβαθμίστηκε και αποτελεί πλέον ποιοτικό εναλλακτικό δρόμο, με πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

-αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει πώς λειτουργεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία δεν εξαρτάται από το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων (όπως θα ίσχυε με μία σταθερή βάση, π.χ. του 10), αλλά προκύπτει από το μέσο όρο της επίδοσης των υποψηφίων.

-επιμένει στο εμπόριο ψεύτικων ελπίδων, υποσχόμενος εισαγωγή στο πανεπιστήμιο με βαθμό 1 και 2, δίχως να τον προβληματίζει αν οι νέοι αυτοί άνθρωποι θα μπορέσουν να φοιτήσουν και να αποφοιτήσουν ή αν θα εγκλωβιστούν, για χρόνια, σε έναν δρόμο χωρίς διέξοδο.

– εξακολουθεί να μην αποδέχεται τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, εμμένοντας σε μια θέση που δεν υπηρετεί, ούτε το εκπαιδευτικό μας σύστημα, ούτε τους νέους μας, και η οποία καθιστά τη χώρα μας θλιβερή εξαίρεση στο διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη, και τούτο παρ’ ότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί σε μη κρατικό πανεπιστήμιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ