today-is-a-good-day
16.7 C
Athens

Με εκπλήξεις και ριζικά ανανεωμένο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

«Αέρα» ανανέωσης, έντονο «άρωμα» γυναίκας αλλά και βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα υπάρχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, η «βιτρίνα» του κόμματος, που ανακοινώνεται σήμερα από τον Πρωθυπουργό στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς.

Του Κώστα Πασίση

Η «ακτινογραφία» του γαλάζιου ψηφοδελτίου Επικρατείας δείχνει κυρίως πρόσωπα υψηλού συμβολισμού για την κοινωνία, εγνωσμένης επαγγελματικής αξίας και καταξίωσης, που προσθέτουν στο ήδη υπάρχων πολιτικό αφήγημα της ΝΔ.

Θα δείτε εκπλήξεις, αλλά όχι στη λογική των celebrities, όπως συνηθίζεται να βλέπετε τα τελευταία χρόνια, αλλά και με κακά αποτελέσματα εξαιτίας αυτού του κριτηρίου. Είναι επιλογές που θα εκπλήξουν ευχάριστα, πρόσωπα χαμηλού προφίλ, με την έννοια ότι δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστοί, ωστόσο είναι επιλογές ουσίας. Με σημαντική παρουσία γυναικών και νέων. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι πρέπει επιτέλους να μπουν στην πολιτική περισσότερες γυναίκες από όλα τα επαγγελματικά πεδία» δήλωσε ο κ. Σκέρτσος.

Ενώ στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού ανάφερε ότι πρόκειται για «κανονικούς ανθρώπους, της καθημερινότητας και της εργασίας, που ταιριάζουν με το λαϊκό προφίλ της ΝΔ.

Στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου είναι ο Χρηστος Στυλιανίδης ο οποίος σηματοδοτεί το σύγχρονο ευρωπαϊκό και συνάμα τεχνοκρατικό DNA που θέλει να έχει συνολικά η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, σε περίπτωση που πάρει ισχυρή λαϊκή εντολή στις εκλογές.

Σε εκλόγιμη θέση βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Θοδ. Σκυλακάκης ο οποίος είναι πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού.

Στις εκπλήξεις και σε εκλόγιμες θέσεις βρίσκονται ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης ο οποίος εμφανίζεται να έχει εργαστεί ακούραστα για τους ευπαθείς συμπολίτες μας.

Ο εν λόγω υποψήφιος ήταν παρών και στο χριστουγεννιάτικο γεύμα που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τους άστεγους.

Και η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία εισηγήθηκε από την αρχή της πανδημίας τη σύσταση της Επιτροπής Επιδημιολόγων – Λοιμωξιολόγων.
Υψηλού συμβολισμού είναι και η συμμετοχή της Μαρίας Νεφέλη Χατζηιωαννίδου η οποία ασχολείται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα τα τελευταία 8 χρόνια.

Όπως αναφέρεται ίδρυσε την πρώτη της κοινωνική επιχείρηση “Code it Like a Girl” το 2013, και είναι ιδρύτρια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, «Υπέροχες Γυναίκες», μιας διαδικτυακής κοινότητας, η οποία αριθμεί πάνω από 35.000 μέλη.

Στις μη εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας αναμένεται να είναι η δικηγόρος και διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ Πορφυλλένια Κανελλοπούλου.

Επίσης στη τελευταία θέση είναι ο Αντώνης Σγαρδέλης, γενικός διευθυντής της ΝΔ από το 1989 έως το 1992.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ