today-is-a-good-day
17 C
Athens

Πώς «βλέπει» το Μαξίμου τις υποθέσεις Πολάκη-Παππά. Τα επόμενα βήματα της Κυβέρνησης

«Όπως στρώνεις, κοιμάσαι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μενίδι για τον Σφακιανό βουλευτή Παύλο Πολάκη. Πίσω όμως, από αυτή την ατάκα κρύβεται η στρατηγική απόφαση του Μαξίμου, να καταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα, απολογούμενο για τα πεπραγμένα Πολάκη και Παππά.

Του Κώστα Πασίση

Αυτό άλλωστε φάνηκε και από τη συνέχεια που έδωσε ο κ. Μητσοτακης στο συνέδριο «ygeiamou 2023» όταν υπογράμμισε ότι ο βασικός εκφραστής του πολακισμού είναι ο Τσίπρας…

Τις πρωτοφανείς έως τρομαχτικές  απειλές Πολάκη κατά δικαστών, δημοσιογράφων και ΑΑΔΕ είδαν ως …μάνα εξ ουρανού στο Μαξίμου πάνω στις οποίες η κυβέρνηση στήνει ένα νέο επιμέρους προεκλογικό αφήγημα για να στριμώξει το ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τα ανοίγματα του στο χώρο του Κέντρου και των αναποφάσιστων, που θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Αν και ο Πρωθυπουργός στο Μενίδι τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα εσωτερικά της Κουμουνδούρου, είναι κοινό μυστικό ότι η ΝΔ θέλει να εισπράξει πολιτικά οφέλη από την εσωκομματική περιδίνηση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δύο γεγονότα των τελευταίων ημερών -η απόφαση του  Ειδικού Δικαστηρίου για τον κ. Παππά και το φασιστικό ξέσπασμα του κ. Πολάκη- αναδεικνύουν τα αντιδημοκρατικά και αντιθεσμικά στοιχεία της ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ και τις μεγάλες ευθύνες του κ. Τσίπρα στην εκκόλαψη και στη γιγάντωσή τους.

Ο πολακισμός και η ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Άλλωστε, ο πολακισμός δεν εμφανίστηκε τώρα, υπάρχει και γιγαντώνεται χρόνια μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ανοχή, αν όχι με την καθοδήγηση του ίδιου του κ. Τσίπρα», υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων δίνοντας το πολιτικό στίγμα της κυβέρνησης αλλά και τον τόνο της επίθεσης προς την Κουμουνδούρου.

Στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση εστιάζει την κριτική της στην αμφισβήτηση των θεσμών από το ΣΥΡΙΖΑ που αναδεικνύεται σε αχίλλειο πτέρνα για την Κουμουνδούρου.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες ο Αλέξης Τσίπρας είχε «πολώσει» το κλίμα με άξονα τις υποκλοπές, τους πλειστηριασμούς και την ακρίβεια.

Όλα αυτά όμως «σκεπάστηκαν» από τις απίστευτα προκλητικές απειλές του λεγόμενου και αψύ κρητικού όσο και από την ομόφωνη καταδίκη Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο, που μονοπώλησαν την επικαιρότητα και οδήγησαν σε επικοινωνιακή ήττα, κατ άλλους Βατερλό, το ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον οι δύο προαναφερόμενες καυτές υποθέσεις «μουτζούρωσαν» και το «story» Τσίπρα περί θεματοφύλακα των θεσμών, με αφορμή την επίσκεψη του στην ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) και το πολιτικό «καπέλο» του στις νόμιμες επισυνδέσεις…

Κατά την άποψη των επιτελών του Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας δε θα μπορέσει να διαχωρίσει τη θέση του από τον Πολάκη και τον Παππά τον οποίο συνεχίζει να καλύπτει πολιτικά.

«Τσίπρας και Πολάκης ταυτίζονται», λένε χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Εξού και η δεύτερη ατάκα, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αυτή τη φορά, ότι «Μέσα στο σώμα του κ. Πολάκη υπάρχει το πνεύμα του κ. Τσίπρα».

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις «έσβησαν» και  οποιαδήποτε σκέψη για εκλογές το Μάιο. Αντίθετα, εκτιμάται ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής μαζί με την αύξηση του κατώτατου μισθού ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την ημερομηνία των εθνικών εκλογών.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, η κυβέρνηση θα επιμείνει στα σκληρά διλήμματα, τύπου Μητσοτάκης ή Τσίπρας, στο θετικό αφήγημα και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σε αντιπαραβολή με τα έργα και τις ημέρες ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ