today-is-a-good-day
13 C
Athens

Η νέα A-Class κάνει το ντεμπούτο της στη Mercedes-AMG

Συνδυάζοντας ισχύ και στυλ σε compact μορφή, η νέα A-Class κάνει το ντεμπούτο της στη Mercedes-AMG. Κορυφαίο μοντέλο είναι η Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+, ενώ υπάρχει και η Mercedes-AMG A 35 4MATIC. Η τελευταία έρχεται πιο κοντά στην οικογένεια AMG και εξακολουθεί να διατίθεται ως hatchback και ως sedan, ενώ η A 45 S είναι διαθέσιμη μόνο ως hatchback.

Με την πρώτη ματιά, τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στη νέα Mercedes-AMG A-Class είναι οι ανανεωμένοι μπροστινοί προβολείς, η επένδυση ψυγείου AMG και το νέο, στρογγυλό λογότυπο AMG, αντί του αστεριού της Mercedes. Η εμφάνιση AMG αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο από τη νέα σχεδίαση των τροχών, την πίσω λεπτή αεροτομή, τους ανανεωμένους πίσω προβολείς και τους χαρακτηριστικούς στρογγυλούς σωλήνες εξάτμισης.

Ο βασικός εξοπλισμός της νέας Mercedes-AMG A-Class περιλαμβάνει το τιμόνι AMG Performance με πλήκτρα τιμονιού AMG, τα οποία επιτρέπουν στον οδηγό να ελέγχει ειδικές λειτουργίες AMG, όπως το ESP τριών σταδίων ή το AMG Dynamics, χωρίς να απομακρύνει τα χέρια του από το τιμόνι. Επιπλέον, το γνωστό κάθισμα AMG Performance διατίθεται πλέον στο πολύ μοντέρνο χρώμα sage grey.

Η Mercedes-AMG A 35 διαθέτει ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 48 Volt, κινείται με ιμάντα μίζα-δυναμό (RSG), ενώ επιτυγχάνει απόδοση ισχύος 225 kW/306 ίππους με μέγιστη ροπή 400 Nm. Ως ήπιο υβριδικό, η RSG υποστηρίζει τη γρήγορη εκκίνηση με επιπλέον ισχύ 10 kW. Το μοντέλο διαθέτει επίσης κιβώτιο 8 ταχυτήτων, ενώ το νέο μπροστινό ψυγείο κινητήρα βελτιώνει τη διαχείριση θερμοκρασίας κατά την οριακή οδήγηση.

Κατά την παρουσίαση της νέας Mercedes-AMG A-Class στην αγορά, θα διατίθεται μία ξεχωριστή έκδοση της Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ για περιορισμένο διάστημα. Πρόκειται για την AMG Street Style Edition, η οποία εντυπωσιάζει με τα ιδιαίτερα και αποκλειστικά στοιχεία εξοπλισμού της. Το βασικό χρώμα βαφής mountain grey magno και η ειδική διακοσμητική μεμβράνη της έκδοσης, σε μαύρο-ανθρακί ματ με λεπτομέρειες σε φωσφορίζον πορτοκαλί, αναδεικνύουν τα στοιχεία του πακέτου αεροδυναμικής. Η εμφάνιση ολοκληρώνεται με τους τροχούς 19 ιντσών νέας σχεδίασης σε μαύρο ματ και τις δαγκάνες φρένων σε έντονο κόκκινο.

Με τέσσερις κυλίνδρους η AMG Street Style Edition αποδίδει 310 kW (421 ίππους) και διατίθεται με το πακέτο αεροδυναμικής AMG, το πακέτο Night AMG I και II και το αποκλειστικό καπάκι ρεζερβουάρ καυσίμου AMG.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ