today-is-a-good-day
20.5 C
Athens

Εντυπωσιακή εκδήλωση του Νίκου Δένδια στα Νότια Προάστια

Όσοι έτυχε να περνούν το απόγευμα της Δευτέρας από τη Γλυφάδα ή ευρύτερα από τα Νότια προάστια ταλαιπωρήθηκαν για αρκετή ώρα από την τεράστια κίνηση που είχαν να αντιμετωπίσουν στους δρόμους που οδηγούσαν στο γκολφ της Γλυφάδας.

Τουλάχιστον τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν για να ευχηθούν από κοντά στον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια ο οποίος ξέκλεψε λίγες ώρες από το βαρύ του πρόγραμμα και τα ταξίδια στο εξωτερικό καλώντας του φίλους του των νοτίων προαστίων για ένα χαλαρό ποτό ενόψει των εκλογών που πλησιάζουν.

Σε αυτό το περιβάλλον και χωρίς πάνελ ή επισημότητες, ανάμεσα στον κόσμο που τον τιμά εκλέγοντας στην πρώτη θέση στα νότια προάστια, και τον κρατούν στην κορυφή της δημοφιλίας, ο Νίκος Δένδιας υπενθύμισε την ετυμολογία της λέξης «Υπουργός» στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους πάνω από τέσσερις χιλιάδες πολίτες του Νότιου Τομέα της Αθήνας.

«Υπουργός είναι αυτός που είναι επί τω έργω, αυτός που κάνει τη δουλειά, υπογράμμισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ο οποίος, μάλλον αποτελεί την προσωποποίηση της έμπρακτης επιβεβαίωσης του ανωτέρω ορισμού.

Οι τριακόσιες Συμφωνίες που υπεγράφησαν τα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, αριθμός ρεκόρ στη νεότερη ιστορία της χώρας, πολλές εκ των οποίων στρατηγικού χαρακτήρα με χώρες καταλύτες στις εξελίξεις, όπως η Γαλλία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι ένα δείγμα της δουλειάς που έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μεγαλώσει, όπως τόνισε και ο κ. Δένδιας, προδήλως αναφερόμενος στις Συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

Θετική εντύπωση προκάλεσε η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων, οι οποίοι επαναβεβαίωσαν την στήριξή τους στον Νίκο Δένδια, πρόσωπα τα οποία δεν έχουν σχέση με τους συνήθεις κομματικούς αξιωματούχους της ΝΔ, οι οποίοι περιφέρονται από εκδήλωση σε εκδήλωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ