today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Α.Ντούντα για έκρηξη: Δεν υπάρχουν στοιχεία για εσκεμμένη επίθεση κατά της Πολωνίας

"Πιθανόν ο πύραυλος να προήλθε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα"

Ο πύραυλος που κατέπεσε χθες σε χωριό της Πολωνίας στα σύνορα με την Ουκρανία ήταν πιθανόν ένας S-300, δήλωσε ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Νούντα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Βαρσοβία.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε εμείς και οι σύμμαχοί μας, επρόκειτο για έναν πύραυλο S-300 κατασκευασμένο στην Σοβιετική Ενωση, έναν παλιό πύραυλο, και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι εβλήθη από την ρωσική πλευρά», είπε.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για εσκεμμένη επίθεση κατά της Πολωνίας, είπε ο Αντρέι Ντούντα. «Είναι πολύ πιθανόν ότι εβλήθη από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα», πρόσθεσε.

Η Πολωνία συνεχίζει να αναλύει το ενδεχόμενο επίκλησης του άρθρου 4 της συνθήκης του ΝΑΤΟ, αλλά φαίνεται ότι ενδεχομένως να μην είναι αναγκαία η χρησιμοποίηση της πρόβλεψης αυτής, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέους Μοραβιέτσκι κατά την διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε στους εταίρους της χώρας του στην G7 και στο ΝΑΤΟ ότι η πυραυλική έκρηξη χθες Τρίτη στην Πολωνία προκλήθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, δήλωσε στο Reuters πηγή από τη Συμμαχία σήμερα.

Ο Μπάιντεν είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους στην Ινδονησία, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο της G20, ότι είναι “απίθανο” η Ρωσία να εξαπέλυσε τον πύραυλο αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ