today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Ν.Βούτσης: Η επισύνδεση στο κινητό του Ν.Ανδρουλάκη ήταν προσπάθεια για τη χειραγώγηση των πολιτικών εξελίξεων

«Η προσπάθεια για τις επισυνδέσεις, με αιχμή την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, δεν ήταν τυχαία», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια επί του πορίσματος της εξεταστικής για τις υποκλοπές. «Ήταν προσπάθεια για τη χειραγώγηση των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, μέσω της αξιοποίησης των μυστικών υπηρεσιών στη χώρα. Εντάσσεται σαφέστατα σε μια διπλή προσπάθεια», σημείωσε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε πως ό,τι έγινε «εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια που γίνεται για την αναθεώρηση της μεταπολιτευτικής ιστορίας, του δημοκρατικού κοινωνικού και πολιτικού κεκτημένου ότι δεν υπάρχουν πια εχθροί εσωτερικοί αλλά υπάρχουν πολιτικοί αντίπαλοι».

«Η Μεταπολίτευση, αν κάτι κληροδότησε -και είναι η πιο ισχυρή χρονικά περίοδος, η τρίτη Ελληνική Δημοκρατία- είναι αυτό και είναι στον πυρήνα της: Δεν υπάρχει πια εσωτερικός εχθρός του μετεμφυλιακού κράτους.

Τώρα όμως αναζητούν και εσωτερικούς εχθρούς», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε πως αυτή είναι μία στρατηγική που «στόχο έχει να δυσκολέψει και, αν είναι δυνατόν, να απαγορεύσει την επαναπροσέγγιση των προοδευτικών δυνάμεων της Αριστεράς, ευρύτερα της προοδευτικής παράταξης, στη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι στρατήγημα πολιτικής αυτό το σκάνδαλο και η συγκάλυψη αυτού του σκανδάλου, και πραγματικά, είναι βαρύτατο πλήγμα στη δημοκρατία και στον κοινοβουλευτισμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ