35.4 C
Athens

Κ.Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν ότι «τα ήρεμα νερά με την Τουρκία δεν είναι αυτοσκοπός»

Την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο, για την πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα απέναντι στη Τουρκία σχολίασε ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέροντας σε δήλωσή του ότι «η κυβέρνηση που ανέκρουσε πρύμναν ότι «τα ήρεμα νερά δεν είναι αυτοσκοπός» και την κάλεσε να απαντήσει «Γιατί ο πρωθυπουργός διστάζει να θέσει θέμα ευρωπαϊκών κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας στους εταίρους μας;»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι ο πρωθυπουργός επέμεινε και σήμερα από το βήμα του Υπουργικού Συμβουλίου να ωραιοποιεί την κατάσταση τη στιγμή που η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο.

«Δεν έκανε, ως συνήθως, καμία αυτοκριτική για την παραβίαση εκ μέρους της Τουρκίας της Διακήρυξης των Αθηνών και για το γεγονός ότι το δόγμα των ”ήρεμων νερών” στο οποίο επένδυσε, χρησιμοποιήθηκε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως προβιά για να κρύψει τις αναθεωρητικές του λογικές» ανέφερε ο κ. Τσουκαλάς

Προσέθεσε πως με συνεχώς νομικά ανυπόστατες ενέργειες, η Τουρκία διεκδικεί τίτλους «συνιδιοκτησίας» στο Αιγαίο.

«Θα το επιτρέψουμε; Η απάντηση για το ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη: Όχι.

Αυτόν τον φοβικό πρωθυπουργό θα εμπιστευτούμε να σηκώσει το τηλέφωνο στις 3 τα ξημερώματα;», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ