today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Τη Λέσβο και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου επισκέφθηκε σήμερα ο Στ.Πέτσας

Τη Λέσβο και το Δήμο Δυτικής Λέσβου που παρέλαβε τα πρώτα τέσσερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πανελλαδικά στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου των οχημάτων του επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο και τον βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπο Αθανασίου, επισκέφθηκε το χώρο κοντά στο γήπεδο της Καλλονής όπου είναι σταθμευμένα τα οχήματα. Όπως ανέφερε ο κ. Βέρρος έχουν παραληφθεί τέσσερα ηλεκτρικά οχήματα και αναμένονται άλλα 12, έξι συμβατικά και έξι ηλεκτρικά. Τα οχήματα αυτά, ο Δήμος τα έχει προμηθευτεί μέσω των χρηματοδοτικών προγραμμάτων «Αντώνης Τρίτσης» και «Φιλόδημος».

Ο αναπληρωτής υπουργός Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έμπρακτα αποδεικνύουν ότι βρίσκονται στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης και κυρίως στο πλευρό των Δήμων της Λέσβου με σημαντικά έργα ώστε το νησί να αλλάξει σελίδα».

Με τον κ. Πέτσα συναντήθηκαν σήμερα στο δημαρχείο της Καλλονής εκπρόσωποι του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, θέτοντας στον αναπληρωτή υπουργό το ζήτημα της εκλογής των κοινοτικών συμβουλίων με ξεχωριστή κάλπη.

Το μεσημέρι σε συνάντηση του κ. Πέτσα με τον δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, στο Δημαρχείο Δυτικής Λέσβου, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ζητήματα που αφορούν νέες χρηματοδοτήσεις και έργα για την πυροπροστασία και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε την ένταξη του έργου του κλειστού γυμναστηρίου της Καλλονής στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου του. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα δοθούν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 10.000.000 για έργα οδικής ασφάλειας, από τα οποία τα 5,2 θα διατεθούν στη Δυτική Λέσβο και στο σημαντικό έργο του οδικού άξονα Νάπης – Πελοπης. Για την πυρκαγιά των Βατερών το καλοκαίρι, ο υπουργός σημείωσε ότι ήδη έχουν δοθεί 250.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ