today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Δίκη Π.Φιλιππίδη: Κατεβλήθη η εγγύηση των 20.000 ευρώ για την αποφυλάκισή του

Απόντος του Πέτρου Φιλιππίδη, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται, σύμφωνα με την υπεράσπιση του, συνεχίζεται ενώπιον του ΜΟΔ η δίκη για τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας που καταλογίζονται στον ηθοποιό.

Σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων τού κατηγορούμενου Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η πλευρά του ηθοποιού και θιασάρχη συγκέντρωσε και κατέβαλε το ποσό των 20.000 ευρώ που είχε οριστεί για την έξοδό του από τη φυλακή. Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε πως τα χρήματα καταβλήθηκαν με τη συμβολή δυο θεατρικών παραγωγών καθώς και με ένα ποσό που δόθηκε από το ΣΕΗ από τα πνευματικά δικαιώματα του ηθοποιού. «Ο κ. Μπιμπίλας ενημέρωσε τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη ότι υπάρχει ένα ποσό να λάβει, κάτι που για εμάς ήταν σημαντικό» τόνισε ο συνήγορος.

Στο δικαστήριο καταθέτει η μητέρα τής ηθοποιού, μίας εκ των τριών που καταγγέλλουν τον κατηγορούμενο, που κατήγγειλε ότι βιάστηκε το 2008 από τον Φιλιππίδη στο θέατρο “ΗΒΗ”. Η μάρτυρας δήλωσε, μόλις ανέβηκε στο βήμα, “μητέρα της επιζήσασας” έκφραση που η πρόεδρος της ζήτησε αμέσως να διορθώσει.

Η μάρτυρας, που βρίσκεται στον χώρο του θεάτρου, κατέθεσε ότι έμαθε το 2010 από την σύζυγο του κατηγορούμενου πως «κάτι συμβαίνει με την κόρη της και τον Πέτρο» και πως η κόρη της, όταν την ρώτησε, της είπε πως ο θιασάρχης της έστελνε μηνύματα και την ενοχλούσε. Σύμφωνα με την μάρτυρα, η κόρη της «το 2021 μου είπε για παρενόχληση σωματική. Μου είπε πως την έχει καλέσει ο εισαγγελέας και θα πάει στην ανακρίτρια. Νόμιζα πως θα μας καλέσει όλους. Άρχισα να διαβάζω. Την παίρνω τηλέφωνο της λέω “διάβασα ότι έχει βιάσει μια κοπέλα στο Ήβη”. Μου λέει “μανούλα μου μη με ρωτήσεις περισσότερα αλλά το κορίτσι του Ήβη είμαι εγώ”. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτός είχε πάει μ ε το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί;».

Η διαδικασία συνεχίζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ