Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στο νομό Αρκαδίας

ΑΠΕ

Συνεχίζονται οι επισκέψεις κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο. Στην επίσκεψη κλιμακίου στον νομό Αρκαδίας, ο επικεφαλής του κλιμακίου, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, συνοδευόμενοι από το βουλευτή του νομού Κώστα Βλάση, και τους βουλευτές Διονύση Ακτύπη, Άννα Καραμανλή και Φίλιππο Φόρτωμα, επισκέφθηκαν εργοτάξια, συναντήθηκαν με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών και αναφέρθηκαν στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συνοδευόμενος από τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, όπου και συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, συνομίλησε με μέλη της διοίκησης αλλά και εργαζόμενους στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, έκανε βόλτα στο κέντρο της Τρίπολης όπου και συναντήθηκε με πολίτες και κομματικά στελέχη, ενώ παραχώρησε και συνέντευξη Τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη σημείωσε: «Στην Τρίπολη, όπου βρέθηκα ως επικεφαλής του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, διαπιστώσαμε από κοντά ότι για ακόμα μια φορά ότι το έργο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ακουμπά τους πολίτες. Τα στελέχη της παράταξής μας κάνουν πράξη κάθε τους δέσμευση. Ας θυμηθεί ο κόσμος πως ήταν η Ελλάδα το 2015 και πως είναι τώρα. Η χώρα έχει πλάνο, ο πολίτης αισθάνεται σιγουριά, αισιοδοξία. Υπάρχουν επενδύσεις, υπάρχει συνέπεια, η χώρα είναι παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Παρά την παρατεταμένη κρίση, με ψυχραιμία και σχέδιο αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Χρειάζεται, ωστόσο, συνεργασία και συστράτευση. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Με οδηγό το δημιουργικό παρόν μπορούμε να φτιάξουμε ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Με κάθε πολίτη θα δώσουμε ενωμένοι τη μάχη των εκλογών, όποτε και αν γίνουν. Με τη Νέα Δημοκρατία είμαστε παντού!»

Παράλληλα, ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων ξεκινώντας από την τεχνητή λίμνη Λάδωνα, συνεχίζοντας στα Τρόπαια Αρκαδίας όπου και επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα ενώ συνομίλησε και με στελέχη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος, συναντήθηκε με το δήμαρχο Γορτυνίας, στα Λαγκάδια Αρκαδίας και επισκέφθηκε την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση και την γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο νόμο, επισκεφθήκαμε τη Γορτυνία και είχαμε την ευκαιρία να δούμε το Φράγμα του Λάδωνα και τα έργα ανάπλασης τα οποία πραγματοποιούνται εκεί και τα οποία εκτιμούμε ότι είναι μία σημαντική παρέμβαση η οποία θα δώσει οπωσδήποτε κίνητρα ανάπτυξης, κυρίως από πλευράς τουριστικής, την δυνατότητα επισκέψεων και περιήγησης αλλά και τη δημιουργία μίας σειράς αθλητικών δραστηριοτήτων μέσα στη λίμνη. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τα Τρόπαια και το εκεί αστυνομικό τμήμα, όπου είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις γύρω από θέματα ασφάλειας και στα Λαγκάδια όπου συναντήσαμε τον δήμαρχο Γορτυνίας. Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε μία σειρά θέσεων και απόψεων γύρω από θέματα της περιοχής και τον ορεινό δήμο για τα οποία έχω μία ιδιαίτερη αγάπη και ευαισθησία δεδομένου ότι κατάγομαι από ορεινό δήμο με ανάλογα προβλήματα αλλά και πλεονεκτήματα με το δήμο της Γορτυνίας. Μετέφερα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους ορεινούς δήμους δεδομένου ότι πολύ πρόσφατα υπήρξε και μία συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δημάρχους των ορεινών περιοχών για τους οποίους έχουν θεσπιστεί μία σειρά κίνητρα προκειμένου να ξεπεράσουν προβλήματα τα οποία έχουν σχέση αφενός με την ίδια τη λειτουργία των δήμων, αφετέρου με τη δημιουργία αναπτυξιακών κινήτρων για να μπορούν να παραμείνουν οι κάτοικοι στους ορεινούς όγκους αλλά παράλληλα οι δήμοι αυτοί να αποτελέσουν ελκυστικούς προορισμούς για να μπορέσουμε σιγά-σιγά να γυρίσουμε από τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια. Στο τέλος καταλήξαμε στην Τρίπολη όπου επισκέφτηκα την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας. Αναφερθήκαμε στα ειδικότερα ζητήματα της περιοχής, με χαρά όμως πρέπει να αναφέρω ότι διαπιστώσαμε δύο πράγματα: πρώτον ότι από πλευράς εγκληματικότητας ο νομός Αρκαδίας είναι ένας από τους νομούς με την πιο χαμηλή εγκληματικότητα σε πανελλήνια βάση. Είναι ένας από τους ασφαλέστερους νομούς. Οι κάτοικοι βιώνουν ένα υψηλό αίσθημα ασφάλειας και αυτό οφείλεται σε μια σημαντική παράμετρο. Την παραδοσιακή αγάπη που έχει γενικά ο αρκαδικός λαός προς την ΕΛΑΣ, προς το αστυνομικό προσωπικό, προς τον ένστολο γενικά πολίτη και αυτό εμπνέει ιδιαίτερη αίσθηση ανταπόδοσης από πλευράς ενστόλων με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα υψηλό ηθικό, να υπάρχει φιλότιμο και οι αστυνομικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να κρατήσουν την περιοχή ασφαλή, ώστε να κρατήσουν τα ποσοστά εγκληματικότητας χαμηλά, ο πολίτης στην Αρκαδία να αισθάνεται ασφαλής και να επιδίδεται απερίσπαστος στις δραστηριότητές του και η περιοχή να αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό».

Ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Νότιας Κυνουρίας όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χαράλαμπο Λυσίκατο, επισκέφθηκε την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πάρνωνας Α.Ε.» αλλά και τον τοπικό αγροτικό συνεταιρισμό, ενώ επισκέφθηκε και το λιμάνι του Αγίου Ανδρέα. Παράλληλα συναντήθηκε τόσο με ομάδα παραγωγών της Βόρειας Κυνουρίας, όσο και με αγρότες στα Δολιανά Αρκαδίας και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά συμμετείχα στην επίσκεψη του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Αρκαδίας. Ως γενικός γραμματέας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και λόγω αρμοδιότητας, ξεναγήθηκα και συναντήθηκα με αγρότες και ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής στις περιοχές της Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας.

Κάναμε μια σειρά από εποικοδομητικές συζητήσεις, ανταλλάζοντας απόψεις και προβληματισμούς που αφορούν την τρέχουσα συγκυρία, αλλά και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος. Παρουσιάσαμε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου και της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και ιδιαίτερα ως προς την αύξηση του κόστους παραγωγής εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία (ρεύμα, πετρέλαιο, ζωοτροφές, λιπάσματα), αλλά ταυτόχρονα συζητήσαμε και τις προκλήσεις και αναπτυξιακές προοπτικές που παρουσιάζονται από την προετοιμασία μας για το στρατηγικό σχέδιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ 2023-2027) και των προσκλήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του ΥΠΑΑΤ».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μελών του κλιμακίου στην ανοιχτή νομαρχιακή συνέλευση της ΔΕΕΠ Αρκαδίας της ΝΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό της προέδρου της Βάλιας Μαυραειδοπούλου και με την παρουσία στελεχών από όλο τον νομό.