today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Η επόμενη μέρα του Συνεδρίου και το στοίχημα της Αυτοδυναμίας – Γράφει ο Κώστας Κατσαφάδος 

Το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το πρώτο μετά από δύο χρόνια πανδημίας, σηματοδότησε την επανεκκίνηση του κόμματος, στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Σίγουρα έγινε σε συγκυρίες δύσκολες, που έχει διαμορφώσει από τη μια η έξοδος από την πανδημία και από την άλλη οι επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην οικονομία.

Του Κώστα Κατσαφάδου *

Αυτό βέβαια δεν περιόρισε σε τίποτε τη συμμετοχή που  ήταν μαζική και ενθουσιώδης. Συμμετείχαν 6.000 παρατηρητές και 2.500 σύνεδροι ενώ οι διαδικασίες διεξήχθησαν άψογα, δημοκρατικά και παραγωγικά. Απέδειξαν και στην  πράξη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και ενωτικό πάνω από όλα, που εστιάζει στα προβλήματα των πολιτών και εργάζεται με όραμα για το μέλλον της χώρας.

Το 14o Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας  – με σύνθημα «Δίπλα στον πολίτη» – επικεντρώθηκε στα ζητήματα που αφορούν τον κάθε πολίτη και τις πολιτικές που δίνουν λύση, καθώς και στο σχέδιο και το όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος. Σε αυτά, άλλωστε έδωσε έμφαση ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, οι υπουργοί και τα στελέχη που πήραν το λόγο.

Το γεγονός ότι το Συνέδριο είχε  στο επίκεντρο του τον πολίτη και την Ελλάδα του μέλλοντος αποδεικνύεται και από τις θεματικές ενότητες του διαλόγου, που αναπτύχθηκε και αφορούσαν: «Ασφάλεια για όλους», «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης», «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη», «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας», «Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της» και «Πολιτικές για τους νέους».

Παράλληλα όμως  έθεσε το διπλό διακύβευμα που θα κληθούμε να απαντήσουμε, πριν πάνε οι πολίτες στην κάλπη.

Το πρώτο αφορά το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης. Ότι δηλαδή ήταν μια κυβέρνηση που όσα υποσχέθηκε προεκλογικά τα έκανε πράξη.

Το δεύτερο ότι το Αυτοδύναμη Ελλάδα – Αυτοδύναμη ΝΔ είναι το δικό μας στοίχημα στην πορεία προς τις εκλογές.

Και αυτό γιατί έχουμε κάποια εμμονή στα περί διακυβέρνησης του τόπου, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι ο τόπος δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες και πρέπει να πορευτεί με σταθερότητα σε μια ταραγμένη παγκοσμίως περίοδο.

Αυτό ανεβάζει τις απαιτήσεις των πολιτών από εμάς.

Η παράταξή μας διαχρονικά έχει αποδείξει ότι επέλεξε τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Πάντα υπέρ της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής.

Όταν άλλοι ονειρευόντουσαν μια χώρα μεταξύ Τρίτου Δρόμου και υπαρκτού σοσιαλισμού, εμείς απαντούσαμε ιδεολογικά και πολιτικά.

Εμείς στην πρόκληση περί Σοσιαλισμού ή Βαρβαρότητας, επιλέγαμε τη δημοκρατία, τον πλουραλισμό , τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, την ενότητα του λαού.

Στο Συνέδριό μας διαμορφώσαμε τις θέσεις μας απέναντι σε σύγχρονα προβλήματα, προτείναμε  ρεαλιστικές λύσεις και  θέσαμε  ξεκάθαρες προτεραιότητες.

Ασφαλώς και δεν είναι ώρα για εφησυχασμό. Κινούμαστε σε ένα ταραγμένο παγκόσμιο περιβάλλον, όπου η κοινωνία εξακολουθεί να βιώνει δυσκολίες.

Κι αυτό λειτουργεί σε όφελος εκείνων που «τρέφονται» πολιτικά από τις κρίσεις.

Εκείνων που απεχθάνονται την κανονικότητα και περιμένουν για να καλλιεργήσουν την ένταση και τη διχόνοια. Εκείνων που θεωρούσαν και θεωρούν ότι μπορούν να πατήσουν στην  όποια δυσαρέσκεια είχαν δημιουργήσει ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις της.

Εμείς σε αυτούς που επενδύουν στον μηδενισμό απαντάμε με δράσεις και πράξεις. Η Ελλάδα που εμείς θέλουμε διεκδικεί και δεν αδρανεί. Καταλαβαίνει τις ανάγκες της κοινωνίας και παίρνουμε μέτρα στήριξης.

Διορθώνουμε τις αδικίες του χθες και οργανώνουμε μεθοδικά, χωρίς να ρισκάρουμε την πορεία της χώρας, την επόμενη μέρα. Με κανέναν τρόπο δεν θέλουμε να βάλουμε τη χώρα σε περιπέτεια.

Γιατί την  όποια περιπέτεια την πληρώνουν οι πολίτες και η κοινωνία.

Η Πολιτεία οφείλει να στέκεται δίπλα στους πολίτες όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με βίαιες αλλαγές που μόνοι τους δεν μπορούν να διαχειριστούν.

Το κάναμε στη διάρκεια της πανδημίας, το κάνουμε και τώρα, με την ενεργειακή κρίση.

Ένα κράτος που προστατεύει την κοινωνία, επιμερίζοντας δίκαια το κόστος κάθε αναγκαστικής προσαρμογής. Αλλά και μία πολιτεία που μάχεται για να αναπτύσσεται η χώρα ώστε τους καρπούς της συλλογικής προόδου να τους γεύονται όλοι οι πολίτες. Αυτό είναι το όραμά μας και αυτό υπηρετούμε με συνέπεια, κάθε μέρα.

Είμαστε σταθερά η φωνή της λογικής, της μεταρρύθμισης και της προόδου που μιλάει με όρους του μέλλοντος. Δεν είμαστε κόμμα ευκαιρίας, είμαστε μια παράταξη δημοκρατικά οργανωμένη με ξεκάθαρη ιδεολογία και σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Με αυτές τις σκέψεις προχωράμε. Με πίστη στις δυνάμεις μας, εμπιστοσύνη στον αρχηγό μας, στη βάση της παράταξής μας.

* Ο κ. Κώστας Κατσαφάδος είναι Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς & Νήσων

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ