today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Κώστας Κατσαφάδος στο ThePresident: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση με fake news

Πιστεύαμε ότι μετά τις απανωτές εκλογικές του ήττες ο ΣΥΡΙΖΑ, θα προσπαθούσε αν μη τι άλλο να αλλάξει ρότα. Από μια αναξιόπιστη κυβέρνηση, θα γινόταν μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θα αποτελούσε το θεσμικό της ρόλο. Δυστυχώς δυο χρόνια μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να πορεύεται αντιπολιτευτικά με τη γνωστή μονταζιέρα της Κουμουνδούρου, να στήνει fake news, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα παρασύρει για άλλη μια φορά τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Του Κώστα Κατσαφάδου *

Αν κάποιος διαβάσει όλες τις δημοσκοπήσεις, όπου και αν δημοσιεύονται ακόμη και στα φιλικά μέσα ενημέρωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαπιστώνει ότι δεν πείθει κανέναν. Η διαφορά εξακολουθεί και παραμένει μεγάλη και οι πολίτες δείχνουν να μην τους εμπιστεύονται. Όσον δε αφορά την διαφορά μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα τότε η διαφορά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό αυξάνει σε τέτοιο σημείο, που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται τρίτος.

Η τακτική του άσπρου–μαύρου δεν πείθει κανέναν. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος με παραδείγματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε ότι με το νέο εργασιακό οι πολίτες αντί για τα χρήματα των υπερωριών θα παίρνουν μόνο ρεπό, πως καταργείται το 8ωρο κλπ.

Έλα όμως που το νομοσχέδιο δεν λέει κάτι τέτοιο. Ο Υπουργός Εργασίας έχει αναλύσει  πώς λειτουργούν οι υπερωρίες από τη μία πλευρά και πώς η διευθέτηση του χρόνου εργασίας από την άλλη, καθώς και τα οφέλη για τους εργαζόμενους που συνδέονται με την κάθε επιλογή. Σημειώνει δηλαδή ότι στις υπερωρίες ο εργαζόμενος συμφωνεί με τον εργοδότη του να δουλέψει περισσότερο, να πάρει περισσότερα χρήματα, αλλά φυσικά να έχει λιγότερο ελεύθερο χρόνο. Ξεκαθαρίζει επίσης ότι με το εναλλακτικό μοντέλο διευθέτησης του χρόνου εργασίας που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη ο εργαζόμενος διευθετεί το συνολικό χρόνο εργασίας με διαφορετικό τρόπο, οι συνολικές ώρες εργασίας του ΔΕΝ αυξάνονται, εισπράττει την ίδια αμοιβή και το αντάλλαγμα για τη διευθέτηση είναι περισσότερος ελεύθερος χρόνος (δηλαδή πχ περισσότερες ελεύθερες Παρασκευές για να αφιερώσει στην οικογένειά του).

Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ διακινούν ότι δήθεν ο κ. Χατζηδάκης είπε πως «οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με ρεπό» διαστρεβλώνοντας, όχι μόνο όσα είπε ο υπουργός αλλά και όσα ίσχυαν και ισχύουν για τη διευθέτηση τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ιδού όμως τι έκαναν οι ίδιοι:
• Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας εφαρμοζόταν επί ΣΥΡΙΖΑ με συλλογικές συμβάσεις στον ΟΤΕ, στα ξενοδοχεία, στον Παπαστράτο, στην Alpha Bank, στην ΗΒΗ.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μόλις τον περασμένο μήνα να κηρυχθεί υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση των ξενοδοχείων που προβλέπει διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Δηλαδή με τη λογική τους, η Κουμουνδούρου θέλει να πληρώνονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με ρεπό;

• Επί ΣΥΡΙΖΑ επίσης υπεγράφη η Κοινοτική Οδηγία 1158/2019 για την εφαρμογή της διευθέτησης και με ατομικές συμβάσεις για τους γονείς. Την παραχώρηση αυτής της δυνατότητας και σε άλλους εργαζόμενους (όχι μόνο σε γονείς, δηλαδή) ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τη χαρακτηρίζει “εργασιακό μεσαίωνα” και “κατάργηση του οκταώρου”.

Το ίδιο επιχειρούν να κάνουν και στο θέμα της εγκληματικότητας. Κατηγορούν την κυβέρνηση για τα όσα συμβαίνουν, αλλά μια ανάγνωση του αστυνομικού δελτίου  στην εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , θα φανεί το υποκριτικό και όψιμο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για το νόμο και την τάξη. Οι άνθρωποι που δεν ψήφισαν την πρόσληψη των ειδικών φρουρών, ζητούν τώρα προσλήψεις. Το κόμμα που είχε μετατρέψει τα Εξάρχεια σε…άβατο πολυτελείας, κατηγορεί την ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε στους πολίτες να …κοιμούνται όταν μπαίνουν κλέφτες στα σπίτια τους, θέλει να κάνει μαθήματα αστυνόμευσης.

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει βαθύτατα εκτεθειμένος. Τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση πολιτεύεται με τα fake news….

* Ο κ. Κώστας Κατσαφάδος είναι Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – Βουλευτής Ν.Δ. στην Α’ Πειραιώς & Νήσων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ