today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ουκρανία: Στόχος για τους Ρώσους είναι κάθε Ουκρανός

Από της αρχή της ευρείας κλίμακας εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, όχι μόνο η οικογένεια του Προέδρου, αλλά κάθε Ουκρανός έγινε στόχος τους, δήλωσε η σύζυγός του Ουκρανού προέδρου, Ελένα Ζελένσκαγια, σε συνέντευξη που έδωσε στη δημοσιογράφος του CNN Κριστιάν Αμαμπούρ, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Εάν κοιτάξετε προσεκτικά, τότε θα καταλάβετε ότι κάθε Ουκρανός είναι στόχος για τους Ρώσους: κάθε γυναίκα, κάθε παιδί», δήλωσε η πρώτη κυρία της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τη σύζυγο του προέδρου, οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν πρόσφατα από ρωσικό πύραυλο κατά την απομάκρυνση τους, στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κρεματόρσκ, δεν ήταν μέλη της οικογένειας του προέδρου, ήταν απλοί Ουκρανοί πολίτες.

«Επομένως, υπ’ αριθμόν ένας στόχος για τον εχθρό είμαστε όλοι μας» δήλωσε η Ζελένσκαγια, υπογραμμίζοντας ότι για την Ουκρανία σήμερα το κύριο είναι να μας ακούσει και να μας δει όλος ο κόσμος.

«Είναι σημαντικό να μην γίνει ο πόλεμος συνήθεια και τα θύματα μας να μην γίνουν στατιστικά στοιχεία. Γι’ αυτό και επικοινωνώ με τον κόσμο μέσω των ΜΜΕ», δήλωσε η ίδια.

Στις 8 Απρίλιου ο σιδηροδρομικός σταθμός στην πόλη Κρεματόρσκ, από τον οποίο καθημερινά αναχωρούν άνθρωποι που εγκαταλείπουν την περιοχή, επλήγη από πύραυλο του ρωσικού στρατού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 57 άνθρωποι και να τραυματισθούν 109.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ