today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Γ.Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας επιλέγει να είναι μία εξαίρεση, εντός και εκτός συνόρων

«Λίγες μόλις ώρες πριν ο Πρόεδρος Ζελένσκι απευθυνθεί στη Βουλή των Ελλήνων, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να προσβάλει τα εκατομμύρια Ουκρανούς που αντιστέκονται στην ωμή ρωσική εισβολή και ζητούν διεθνή βοήθεια και αλληλεγγύη. Μαζί τους, όμως, προσβάλλει και την κοινή γνώμη της χώρας μας, που παρακολουθεί συγκλονισμένη το μακελειό στην Ουκρανία. Τις αρχές που διαχρονικά ακολουθεί ο Ελληνισμός. Και, ασφαλώς, την πολιτική της Ευρώπης και ολόκληρης της δημοκρατικής Δύσης», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, για τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Κρήτη TV.

Και επισημαίνει: «Γιατί σε αυτήν, ακριβώς, τη στιγμή, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να δηλώσει ότι διαφωνεί με τις κυρώσεις εναντίον ενός καθεστώτος που, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο, καταργεί τα σύνορα και την ανεξαρτησία των γειτόνων του. Ότι δεν πρέπει να βοηθηθεί εμπράκτως ο δίκαια αμυνόμενος απέναντι σε έναν άδικα επιτιθέμενο. Ενώ μοιάζει να προτιμά τον ρόλο του ‘επιτήδειου ουδέτερου’, θυμίζοντας μία άλλη χώρα και έναν άλλο αυταρχικό ηγέτη της εποχής μας».

Και ο κ. Οικονόμου τονίζει: «Καλούμε τον κ. Τσίπρα να ανασκευάσει τα όσα απαράδεκτα είπε. Να αντιληφθεί ότι η εξωτερική πολιτική και η διεθνής θέση της πατρίδας δεν προσφέρονται για φτηνή αντιπολίτευση. Και ότι τα λανθασμένα μηνύματα που εκπέμπει, βλάπτουν τα εθνικά μας θέματα. Επιτέλους, η Ελλάδα δεν ανήκει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, όπως επιπόλαια έχει πει άλλοτε. Αλλά στην μεγάλη δημοκρατική συμμαχία του ανοιχτού δυτικού κόσμου και πολιτισμού. Τον οποίο τιμά, ώστε να την τιμά και εκείνος.

Η χώρα μας ήταν, είναι και θα είναι προπύργιο Ελευθερίας και Δημοκρατίας. Πάντα αντιστάθηκε στη βία και στον αυταρχισμό. Ενώ, ο Ελληνισμός ποτέ δεν σιώπησε, ούτε ταλαντεύτηκε μπροστά στην αδικία. Δεν θα το κάνει και τώρα. Με τρόπο ευθύ, ρητό και έμπρακτο. Γιατί κάθε άλλη στάση αθωώνει τον ένοχο και καταδικάζει το θύμα. Η Ελλάδα, λοιπόν, είναι ξανά με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας και με τους πολλούς. Ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς, επιλέγει να είναι μία εξαίρεση. Εντός και εκτός συνόρων… ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ