today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ισραήλ: Οι αρχές ξεκινούν εμβολιαστική εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας

Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα από το 1988

Το Ισραήλ ξεκίνησε εμβολιαστική εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας ύστερα από το πρώτο κρούσμα της νόσου που εντοπίστηκε μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, εκφράζοντας ανησυχίες ότι η συμμετοχή των πολιτών ίσως είναι περιορισμένη λόγω της κόπωσης με την πανδημία της COVID-19.

Η πολιομυελίτιδα είναι μια ιογενής νόσος του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού που μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμη παράλυση. Επηρεάζει κυρίως παιδιά κάτω των 5 ετών. Το Ισραήλ ξεκίνησε τον εμβολιασμό εναντίον της νόσου το 1957 και το έως τώρα τελευταίο καταγεγραμμένο περιστατικό ήταν το 1988.

Ωστόσο από τον Μάρτιο ένα κορίτσι διαγνώστηκε με την ασθένεια και τουλάχιστον έξι ασυμπτωματικά περιστατικά έχουν εντοπιστεί στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ήταν όλοι τους ανεμβόλιαστοι. Ο ιός εντοπίστηκε σε λύματα από τρεις άλλες πόλεις, πρόσθεσε

«Το θεωρώ πολύ σοβαρό. Ίσως να είναι μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων αυτή τη στιγμή, αλλά αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε ο Νάχμαν Ας, γενικός γραμματέας του υπουργείου, στον ραδιοφωνικό σταθμό 103 FM του Τελ Αβίβ.

Τα εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας προφέρονται συστηματικά στα παιδιά στο Ισραήλ. Λόγω μια αλλαγής στην πολιτική μεταξύ του 2005 και του 2014, κάποια παιδιά έλαβαν μια δόση δια του στόματος αντί εμβολίου δύο δόσεων.

Το ενδιαφέρον του υπουργείου στρέφεται τώρα στα παιδιά που δεν εμβολιάστηκαν καθόλου ή σε αυτά που έλαβαν μία δόση δια του στόματος.

Σε αντίθεση με προηγούμενες εκστρατείες εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας, «αυτή τη φορά είναι πολύ πιο δύσκολο. Ο κόσμος είναι κουρασμένος από τον κορονοϊό, κουρασμένος από τα εμβόλια (κατά της COVID-19)», δήλωσε ο Ας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ