today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Π.Μαρινάκης: Θέλουμε η Δυτική Μακεδονία να μετατραπεί σε «επενδυτική» Μακεδονία

Περιοδεία κλιμακίου της ΝΔ στον νομό Κοζάνης

Στο νομό Κοζάνης περιόδευσε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής του οποίου ήταν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης.

Τον κ. Μαρινάκη συνόδευαν ο Γενικός Διευθυντής, Γιάννης Μπρατάκος, και ο γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης, συνοδευόμενοι από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, τους βουλευτές, Στάθη Κωνσταντινίδη και Παρασκευή Βρυζίδου, και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ, Λύσσανδρο Μεταξά.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν η Σιάτιστα, όπου ο γραμματέας της ΠΕ ΝΔ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή και μέλη της δημοτικής Αρχής, συζητώντας για τα ζητήματα του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας της περιοχής: τον πρωτογενής τομέα και την ενέργεια.

Ο δήμαρχος τόνισε πως, πράγματι, η Κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μεγάλα κονδύλια για την ανάπτυξη της περιοχής, ενώ αναφέρθηκε και σε προτάσεις που θα μπορούσαν να συμβάλουν ακόμα περισσότερο στην ομαλή υλοποίηση των έργων, την ισομερή διάθεση πόρων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, όπως τα νέα φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Στη συνέχεια τα στελέχη του κόμματος επισκέφτηκαν την εταιρεία Alfa Pastry, όπου τους υποδέχθηκαν οι ιδιοκτήτες Αθανάσιος, Διονύσης και Γιώργος Κουκουτάρης. Η Alfa Pastry είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία απασχολεί εκατοντάδες υπαλλήλους στα υποκαταστήματά της διατηρώντας την κεντρική γραμμή παραγωγής της στην Κοζάνη. Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης αναφέρθηκαν στην άμεση συνάρτηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας από τις εξαγωγές, τονίζοντας τα ζητήματα των αυξήσεων, αλλά και τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για να τα αντισταθμίσει.

Τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, συνάντησαν κατόπιν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνομιλώντας μαζί του για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, με κορυφαίο αυτό της ενεργειακής μετάβασης και της σταδιακής απολιγνιτοποίησης. Ο περιφερειάρχης τόνισε πως τα προγράμματα της Περιφέρειας είναι προσαρμοσμένα στους πέντε στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της ΕΕ, όπως και το πρόγραμμα των δημόσιων επενδύσεων. Ανέφερε, χαρακτηριστικά, πως είναι ιστορική ευκαιρία για τη χώρα να αξιοποιήσει τις νέες πράσινες τεχνολογίες και ειδικότερα του πράσινου υδρογόνου ιδιαίτερα στην βιομηχανία δημιουργώντας θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς. Στη συνάντηση συμμετείχε και η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας Καλλιόπη Κυριακίδου.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τα μέλη της ΔΕΕΠ Κοζάνης, όπου τα στελέχη του κόμματος συζήτησαν για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και το επερχόμενο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο. Ο Γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης, σημείωσε μάλιστα πως δίνεται ιδιαίτερη βάση στη Δυτική Μακεδονία και τα στελέχη πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μπρατάκος, σημείωσε: «Δίνουμε αγώνες κάθε μέρα. Και μέσα από τους αγώνες μας, έχουμε γίνει η παράταξη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από όλες τις δυσκολίες που έχουν προκύψει. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές. Θα ενώσουμε λοιπόν τη ζωντάνια και την όρεξη της νέας γενιάς με τη σοφία της παλαιότερης. Και θα καταφέρουμε και στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία να είναι η κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσει το εξαιρετικό της έργο. Μας περιμένει πολλή δουλειά. Αλλά έχουμε ανθρώπους που τη δουλειά δεν τη φοβούνται. Και μια ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και μια ΟΝΝΕΔ άριστα οργανωμένες και στελεχωμένες».

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης. Εκεί τα στελέχη του κόμματος υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιώργος Βατάλης και το μέλος του ΔΣ Νίκος Πατσιούρας. Ο αναγκαστικός συνεταιρισμός είναι ένας από τους δύο στη χώρα με τον δεύτερο να είναι αυτός της μαστίχας Χίου. Ο κρόκος Κοζάνης είναι ένα ιδιαίτερο τοπικό προϊόν με αυξημένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και εξάγεται σε όλο τον κόσμο, ένα προϊόν που προβάλλει την Ελλάδα σε και έχει πάρα πολλές εφαρμογές. Τα μέλη του ΔΣ εστίασαν ιδιαίτερα στο γεγονός της τήρησης των παραδόσεων αλλά και στο ότι το συγκεκριμένο προϊόν δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας στην τοπική οικονομία.

Η επίσκεψη στον νομό Κοζάνης συνεχίστηκε στην Πτολεμαΐδα όπου τα στελέχη του κόμματος συναντήθηκαν με το δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά. Ο κ. Πλακεντάς ανέφερε πως η Δημοτική αρχή με σοβαρότητα και υπευθυνότητα καταγράφει τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και βρίσκεται παράλληλα σε συνεχή διάλογο με την Κυβέρνηση για το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης. Σημείωσε, επιπλέον, πως το τελευταίο διάστημα χάρη στις ενέργειες του Υπουργείου Ανάπτυξης και ιδιαίτερα του αν. Υπουργού Νίκου Παπαθανάση έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση και αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης της τοπικής κοινωνίας μέχρι να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα έργα και οι επενδύσεις που έχουν ξεκινήσει. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν οι προτάσεις του Δήμου για το ευρύτερο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης και την πιθανή εκμετάλλευση εκτάσεων, ενώ ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως η απολιγνιτοποίηση είναι μια μεγάλη προσπάθεια που αφορά τους πάντες και πως η Νέα Δημοκρατία είναι στο πλευρό των πολιτών που αγωνιούν. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Καθαριότητας & Πρασίνου Χρήστος Κεσκερίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Σάββας Παπάζογλου.

Η επίσκεψη των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Κοζάνη ολοκληρώθηκε μια μια συνάντηση με τους εκπροσώπους της πρωτοβουλίας «Ελλάδα 2028 – Παρατηρητήριο Απολιγνιτοποίησης» στο εργοστάσιο της εταιρείας Solergon. Η πρωτοβουλία αυτή δημιουργήθηκε ως μια ένωση επιχειρήσεων της περιοχής που απασχολούν περισσότερους από 3500 εργαζόμενους και αρθρώνεται σε τρεις πυλώνες που σχετίζονται με τη διατήρηση της σταθερότητας του δικτύου ενέργειας, την πλήρη αποκατάσταση της περιοχής και τη διασφάλιση των προϋποθέσεων που θα κάνουν εφικτή την μεταστροφή των επιχειρήσεων σε άλλες δραστηριότητες. Στη συνάντηση, όπου αναπτύχθηκαν οι προτάσεις της πρωτοβουλίας αναφορικά με την απολιγνιτοποίηση με το Γραμματέα της ΝΔ να τονίζει πως από το ίδιο το πρόγραμμα και με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα πρέπει να εξελίξουμε το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για το πώς θα πρέπει να κινηθούμε, συμμετείχαν ο πρόεδρος της πρωτοβουλίας Κλεάνθης Ακτενίζογλου, η Αναστασία Καραλιπούλου, Πρόεδρος Δ.Σ. της Solergon Α.Ε., ο Γιώργος Λαμπριανίδης, CEO της εταιρίας Kivos Atevee και ο Ανδρέας Αδαμίδης, Τεχνολόγος-Μηχανικός, ιδιοκτήτης της εταιρίας Adams Technology & Αδαμίδης ΣΙΑ Ο.Ε..

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε: «Οι σημαντικές συναντήσεις που είχαμε στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα με τους εκπροσώπους του Παρατηρητηρίου Απολιγνιτοποίησης, με φορείς, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με επιχειρήσεις, με τα στελέχη της ΔΕΕΠ, αποδεικνύουν ότι η επίσκεψή μας είναι κάθε άλλο παρά εθιμοτυπική, είναι βαθιά ουσιαστική. Ο ίδιος ο πρόεδρός μας και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει ξεχωριστή σημασία στη Δυτική Μακεδονία, στο νομό Κοζάνης και μετά από πάρα πολλά χρόνια βλέπουμε πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής, το οποίο αρχίζει και υλοποιείται. Θέλουμε η Δυτική Μακεδονία να μετατραπεί σε «επενδυτική» Μακεδονία, να εξελιχθεί σε έναν υπαρκτό κόμβο επενδύσεων και στέλνουμε το μήνυμα ότι τίποτε δεν θα αφεθεί στην τύχη του και τίποτε δεν θα μείνει πίσω. Ακούμε με μεγάλη προσοχή και χρέος μας είναι να λαμβάνουμε τον σφυγμό των τοπικών κοινωνιών όπως και η Κυβέρνηση που έχει βοηθήσει όσο καμία άλλη τους πολίτες, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση δεν νομοθετεί με βάση το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος, αλλά με γνώμονα ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες. Ο στόχος της σημερινής μας παρουσίας είναι ξεκάθαρος: να καταγράψουμε τους προβληματισμούς των κατοίκων, τα ζητήματά τους, αυτά που τους απασχολούν και μαζί τους να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε. Από την άλλη, είμαστε εδώ για να προβάλουμε το έργο της Κυβέρνησης αυτής, το οποίο είναι πρωτοφανές, συναρτήσει και των δυσκολιών που έχουμε συναντήσει. Για πρώτη φορά μια Κυβέρνηση και ένας Πρωθυπουργός εφάρμοσαν κατά γράμμα το προεκλογικό τους πρόγραμμα και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό και ταυτοχρόνως θέλουμε να ξέρουν οι πολίτες ότι όλα γίνονται για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Είμαστε στο πλευρό τους, είμαστε όλοι μαζί για μια καλύτερη Ελλάδα».

Στην επίσκεψη στην Κοζάνη συμμετείχαν ακόμα οι πολιτεύτριες Καλλιόπη Σεμερτζίδου και Ευλαμπία Πρώιου, ο τ. Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Δακής, ο Περιφερειακός Συντονιστής Γραμματείας Οργανωτικού Στέργιος Αδάμ, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Κοζάνης Γρηγόρης Πούχιας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Κοζάνης Βασίλης Μαμάτσιος, η Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Βοΐου Ξανθίππη Τσίτσα, τα μέλη ΔΕΕΠ Βασίλης Λιάνας και Αναστασία Καραμανίδου, το μέλος του ΔΣ METABAΣH AE Γεώργιος Τοπαλίδης, ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Τζίτζικας, η Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κατερίνα Κορωνιά, ο Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γακόπουλος, ο Υπεύθυνος Οργανωτικού για θέματα Βορείου Ελλάδος ΟΝΝΕΔ Παναγιώτης Λεμπέσης, ο αν. Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Γιάννης Ξιούφης, ο αν. Γεν. Διευθυντής ΟΝΝΕΔ Νίκος Κρικέλας, ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κοζάνης Βασίλης Σούκης, το μέλος της ΚΕ ΟΝΝΕΔ Ιωάννης Μετίσογλου και ο Υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κοζάνης Άρης Λαζαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ