today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Τ.Γαϊτάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίζει για τη μείωση των φόρων στα καύσιμα και το ρεύμα

Αναφορικά με την κριτική που ασκείται από το ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των φόρων στα καύσιμα και το ρεύμα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης δήλωσε ότι είναι τουλάχιστον υποκριτικό από το κόμμα των φόρων, το ΣΥΡΙΖΑ, να διατυπώνονται τέτοιες θέσεις, όταν οι ίδιοι είχαν επιβάλει 29 φόρους, ενώ αντίθετα η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει μειώσεις φόρων σε μόνιμη βάση.

Ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ πως σε 18 χώρες μειώθηκαν οι φόροι στα καύσιμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς είναι ελάχιστες οι χώρες που προχώρησαν σε τέτοιο μέτρο. Ξεχνούν όμως πως τα δημόσια έσοδα στη χώρα μας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους συγκεκριμένους φόρους. Η μείωση τους θα δημιουργούσε κενό στον προϋπολογισμό με αποτέλεσμα να απαιτούνταν, είτε νέοι φόροι, είτε πρόσθετος εξωτερικός δανεισμός για να καλυφθούν δαπάνες για την υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια.

Η κυβέρνηση, αντί των οριζόντιων μέτρων, επέλεξε να κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις οι οποίες, αφενός μεν στηρίζουν τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, αφετέρου κινούνται εντός των ορίων που επιτάσσει η δημοσιονομική πειθαρχία. Οι θυσίες των πολιτών τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και η δημοσιονομική σταθερότητα δεν πρέπει να κινδυνεύσουν. Όσοι διατυπώνουν δημόσιο λόγο, κάνουν προτάσεις ή ασκούν κριτική, θα πρέπει πάντα να το θυμούνται, καταλήγει ο κ. Γαϊτάνης στη δήλωσή του.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ