today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Δ. Μιχαηλίδου: «Σπάμε τα στερεότυπα»

Με ενεργητικές πολιτικές, διασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλες και όλους, δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για το σύνδρομο Down

Έξι νέες και νέους από τον Σύλλογο Down Ελλάδας μαζί με τον πρόεδρό του Σταύρο Τσιφλίκη, υποδέχθηκε στο γραφείο της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Μιχαηλίδου συζήτησε με τους νέους τις καθημερινές δραστηριότητές τους εντός του Κέντρου Ημέρας, αλλά και για τις ευκαιρίες ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η υφυπουργός και στο πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης, τονίζοντας τη σημασία της πρώιμης ανίχνευσης τυχόν αναπηριών και της έγκαιρης παρέμβασης ως προς τη βέλτιστη ανάπτυξη των δεξιοτήτων κάθε παιδιού από την προσχολική ηλικία.

Φυσικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η αναμνηστική φωτογραφία της υφυπουργού με τα παιδιά δεν θα μπορούσε παρά να είναι αφιερωμένη στο #lotsofsocks, την παγκόσμια καμπάνια ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο Down.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Στόχος μας είναι η πλήρης κοινωνική ένταξη, η συμπερίληψη και εξάλειψη κάθε στίγματος. Τα παιδιά με σύνδρομο Down, αλλά και όλα τα παιδιά με αναπηρία, με την κατάλληλη εκπαίδευση και τη συνεργασία γονιών και δασκάλων, μπορούν να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας. Δουλεύουμε εντατικά τόσο για την κοινωνική όσο και για την επαγγελματική ένταξη των συμπολιτών μας. Με ενεργητικές πολιτικές, μικρές και μεγάλες δράσεις, διασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλες και όλους. Σπάμε τα στερεότυπα. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ