Τραγωδία στη Μάγχη: Το Λονδίνο είναι αποφασισμένο να πατάξει το επιχειρηματικό μοντέλο των διακινητών

ΑΠΕ

Η Βρετανία είναι αποφασισμένη να πατάξει το επιχειρηματικό μοντέλο των διακινητών, μετά τον θάνατο χθες Τετάρτη 27 μεταναστών που προσπάθησαν να διασχίσουν τη Μάγχη, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης της Βρετανίας Κέβιν Φόστερ.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ θα συνομιλήσει αργότερα σήμερα με τον Γάλλο ομόλογό της Ζεράλντ Νταρμανέν για το μεταναστευτικό.

«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τη στήριξή μας επί του πεδίου, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε πόρους», τόνισε ο Φόστερ μιλώντας στο BBC TV. «Είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε, κυριολεκτικά, ανθρώπους να πάνε εκεί και να βοηθήσουν και να συνδράμουν τις γαλλικές αρχές», πρόσθεσε.

«Είμαστε ξεκάθαροι: δεν θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Γαλλία, αλλά ένα ζήτημα για το οποίο θέλουμε να συνεργαστούμε με τη Γαλλία και τους Ευρωπαίους εταίρους μας (…) προκειμένου να σπάσουμε το επιχειρηματικό μοντέλο αυτών των συμμοριών», εξήγησε ο Φόστερ.

Λίγο νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Νταρμανέν είχε δηλώσει ότι η Βρετανία, το Βέλγιο και η Γερμανία θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν τη χώρα του να αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση και τη διακίνηση ανθρώπων.

«Είναι ένα διεθνές πρόβλημα (…) Λέμε στους Βέλγους, τους Γερμανούς και τους Βρετανούς φίλους μας ότι πρέπει να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τους διακινητές που δρουν σε παγκόσμιο επίπεδο», είχε προσθέσει.

Εκτίμησε άλλωστε ότι στη Βρετανία «υπάρχει κακή διαχείριση του μεταναστευτικού».