today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Ο Άδωνις και η Louis Vitton, η δικαίωση της Beat και η επέκταση της Tesla στην Ελλάδα

Σήμερα η στήλη ξεκινά με μια αποκάλυψη. Θυμάστε που στελέχη της Louis Vuitton είχαν έρθει στην Ελλάδα και συναντήθηκαν με τον Άδωνι; Ε λοιπόν, γίνονται κινήσεις προκειμένου ο γνωστός οίκος να ανοίξει ένα κατάστημα στην Αθήνα. Το άλλο κατάστημα που θέλει διακαώς η πολυεθνική βρίσκεται στο Ελληνικό. Ακούγεται πως έχει ήδη προνοικιάσει χώρο. Ανάμεσα στο Πλαίσιο και άλλες εταιρείες retail που θέλουν λίγα τ.μ. στη «μέκα» των αγορών που χτίζεται στα Νότια Προάστια.

Η στήλη σας έχει ενημερώσει εδώ και καιρό για τη μεγάλη κόντρα προμηθευτών ενέργειας και διαχειριστών. Οι οφειλές έχουν ξεφύγει και πλέον αναζητείται μια λύση, μέσω πιέσεων και δυνατότητας διακανονισμών των υπέρογκων οφειλών. Οι οφειλές προσεγγίζουν τα 350 εκατ.ευρώ προς ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ. Ένα έξτρα πρόβλημα έρχεται στην επιφάνεια, με αφορμή τις τιμές που δίνει στο χονδρεμπόριο η ΔΕΗ. Αυτές αγγίζουν τα 250 ευρώ /MWh, με τους προμηθευτές πλέον να σκέφτονται προσφυγές κατά της ΔΕΗ! Σε πρώτη φάση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, γιατί δεν μπορούν, λένε, να ανταγωνιστούν τις χαμηλές τιμές που δίνει στα τιμολόγια η ΔΕΗ. Περίεργα πράγματα στην ενεργειακή πιάτσα.

Η νέα πρόταση της Nova, η EON, πάει καλά. Μετά το τρελό πρόμο που γίνεται μαθαίνουμε πως η εταιρεία ακολουθεί επιθετική πολιτική. Δίνοντας προσφορές από 30 ευρώ το πακέτο , συμπεριλαμβανομένου ίντερνετ, αποτελεί δέλεαρ. Και η στρατηγική αυτή έχει αποτελέσματα γιατί υπάρχει σημαντική αύξηση στους νέους συνδρομητές.

Δεν είναι μόνο οι σταθμοί ηλεκτρικής φόρτισης που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Elon Musk. Είναι και η δημιουργία ερευνητικής ομάδας και υποδομών που χρησιμοποιεί η Tesla στο τεχνολογικό πάρκο Λεύκιππος του Δημόκριτου με την κατασκευή ενός δεύτερους κτηρίου. Στην ουσία πρόκειται για επέκταση του R&D της εταιρείας, με τις επίσημες ανακοινώσεις να τοποθετούνται το πρώτο εξάμηνο του επόμενου χρόνου.

Με στόχο την ενίσχυση των επενδύσεων στα δεξαμενόπλοια και στην εταιρεία ImperialPetroleum κινείται ο Χάρης Βαφειάς. Οι ναύλοι είναι χαμηλοί και υπάρχουν κρυμμένες υπεραξίες. Αυτά σκέφτεται ο Χάρης Βαφειάς και αναμένεται να προχωρήσει σε spin off και να φτιάξει μία ακόμα εισηγμένη στον Nasdaq, από την StealthGas. Την Imperial.

Σπιρτζης VS Beat σημειώσατε 2. Η Αρχή Διαφάνειας αποδέχθηκε το υπόμνημα της εταιρείας, σύμφωνα με το οποίο, υπήρχε πλήρης καταβολή κομίστρου στους οδηγούς για τις διαδρομές που πραγματοποίησαν σε όσους πολίτες μετέβαιναν για τον εμβολιασμό τους, αλλά και το πλαίσιο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στο οποίο εντάσσονταν η δράση. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές που επικαλούνται το σχετικό διοικητικό έγγραφο, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και ειδικότερα η Μονάδα Επιθεωρήσεων και Ελέγχων του τομέα Δημοσίων Έργων και Μεταφορών, αποδέχεται το επιχείρημα της BEAT, πως πρόκειται για μία εταιρία τεχνολογίας που εντάσσεται στην Κοινωνία της Πληροφορίας και όχι μία υπηρεσία αστικής μεταφοράς. Ως εταιρεία παροχής υπηρεσιών, έκρινε καθήκον της να ενισχύσει την εκστρατεία εμβολιασμού με τη δράση ασφαλούς μετακίνησης ευάλωτων ομάδων στα εμβολιαστικά κέντρα.

Στις 16 Νοεμβρίου η στήλη σας ενημέρωνε πως τα 30 εκατ.ευρώ του ομολογιακού της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα διατεθούν για την αγορά εκτάσεων, προκειμένου να κατασκευαστεί κέντρο logistics. Γράφαμε μάλιστα και για τα Οινόφυτα. Την ίδια μέρα το βράδυ, η εταιρεία ανακοίνωσε τον τρόπο διάθεσης του ομολογιακού. Η εισηγμένη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά των ακινήτων και έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο κατανόησης με τους ενδιαφερόμενους. Η επένδυση αυτή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022 και βρίσκεται σε εξέλιξη τεχνικός και νομικός έλεγχος της συμφωνίας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση όπου μπορεί προκαλεί…προβλήματα. Από τον Προκοπίου και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έως την περίπτωση του δήμου Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης. Στο επίκεντρο οι επενδύσεις των VHPH Properties, Hines και Henderson Park, 136 εκατ. ευρώ, σε ακίνητα που αγόρασαν στα Εφοπλιστικά, που μπήκαν στις στρατηγικές επενδύσεις. Έτσι, ο δήμος αντιδρά και υπέβαλε στο ΣτΕ αίτημα ακύρωσης της απόφασης της διυπουργικής επιτροπής, ζητώντας την ακύρωσή της. Τώρα, τι ζόρι τραβάει ο δήμος με ό,τι υπόθεση real estate κινείται…μην ρωτάτε. Δεν ξέρουμε…

Στο σφυρί βγαίνει το οικόπεδο με βιομηχανικές εγκαταστάσεις και γραφειακούς χώρους του γνωστού πρώην κραταιού πρακτορείο διανομής τύπου «Ευρώπη». Ο πλειστηριασμός, αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου. Επισπεύδουσα είναι η Εθνική Τράπεζα και η τιμή πρώτης προσφοράς είναι 5,8 εκατ.ευρώ.

Eπέκταση στη Σκανδιναβία μυρίζει η απόκτηση του 2,78% της Profile από σουηδικό fund. Μέσω της απόκτησης αυτής η ελληνική εισηγμένη αναμένεται να ενισχύσει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό και δη στην ευρύτερη περιοχή, όπου ήδη διατηρεί θυγατρική εταιρεία. Το fund τσίμπησε 330.000 ίδιες μετοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ