today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

COP26: Ο Τζόνσον ζητά ισχυρή ώθηση στην προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε σήμερα τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα να δώσει “ισχυρή ώθηση” στην προσπάθεια επίτευξης μιας συμφωνίας που επιτρέπει τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

“Αν θέλουμε να το πετύχουμε, χρειαζόμαστε μια ισχυρή ώθηση για να περάσουμε τη γραμμή” τερματισμού, δήλωσε ο αρχηγός της βρετανικής κυβέρνησης επιστρέφοντας στη Γλασκώβη, στη Σκωτία, όπου διεξάγεται η διάσκεψη COP26. “Μας μένουν μόλις μερικές ημέρες, και υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν”.

“Η ερώτησή μου προς τους ομολόγους μου ηγέτες του κόσμου αυτό το απόγευμα, καθώς φθάνουμε στις τελευταίες ώρες της COP, είναι η εξής: Θα μας βοηθήσετε να τα καταφέρουμε, θα μας βοηθήσετε να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία ή θα μας εμποδίσετε;”, δήλωσε.

“Είναι πολύ απογοητευτικό να βλέπουμε χώρες που πέρασαν έξι χρόνια αλληλοσυγχαίροντας επιδεικτικά η μια την άλλη που υπέγραψαν το Παρίσι, να προσεγγίζουν σιγά σιγά την αποτυχία”, πρόσθεσε σε μια αναφορά στη Συμφωνία του Παρισιού του 2015 που έχει στόχο να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη “πολύ κάτω” από τους 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή, κι αν είναι δυνατόν στον 1,5°C.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ