today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Λιβύη: Η έκθεση Οκτωβρίου για την επιχείρηση “Irini”. Τι αναφέρει για την Τουρκία

Στη δημοσιότητα δόθηκε η έκθεση του Οκτωβρίου, για τις  δραστηριότητες της Επιχείρησης «Irini» στη Λιβύη της οποίας κύριος σκοπός της  Επιχείρησης, είναι η εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη.

Μεταξύ των στόχων είναι να συμβάλει στην εφαρμογή των μέτρων του ΟΗΕ για την πρόληψη της παράνομης εξαγωγής πετρελαίου από τη Λιβύη, στη διακοπή ενός επιχειρηματικού μοντέλου των δικτύων εμπορίας ανθρώπων, στην ανάπτυξη ικανοτήτων και την εκπαίδευση της λιβυκής Ακτοφυλακής και του Ναυτικού.

Από την έναρξή της Επιχείρησης «Irini», έχουν γίνει επιθεωρήσεις σε 20 ύποπτα πλοία.

Ένα από τα 20 σκάφη εξετράπη σε λιμάνι κράτους μέλους της ΕΕ όπου κατασχέθηκε το φορτίο του. Σε έξι περιπτώσεις, η Τουρκία, αρνήθηκε τη συγκατάθεση για επιβίβαση και επιθεώρηση ύποπτων σκαφών,  ενώ 4.498 εμπορικά πλοία έχουν διερευνηθεί και σε 201 πλοία έχουν γίνει επισκέψεις με τη συγκατάθεση του πλοιάρχου τους.

Τον μήνα Οκτώβριο, η επιχείρηση «Ιrini»  διερεύνησε 496 εμπορικά πλοία μέσω ασυρμάτου, και πραγματοποίησε 18 επισκέψεις σε πλοία με τη συγκατάθεση του πλοιάρχου.

Παράλληλα, έγινε παρακολούθηση 22 ύποπτων πτήσεων και συνεχίστηκε η παρακολούθηση 25 αεροδρομίων, και 16 λιμανιών, ενώ εκδόθηκαν 5 συστάσεις επιθεώρησης ύποπτων σκαφών σε λιμάνια κρατών μελών της ΕΕ ενώ 2 ολοκληρώθηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ