Η Volvo αύξησε τις πωλήσεις της κατά 12,6% το πρώτο δεκάμηνο του 2021

ΑΠΕ

Η Volvo αύξησε τις πωλήσεις της κατά 12,6% το πρώτο δεκάμηνο του 2021, με το μερίδιο των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων να υπερβαίνει το 25% στο σύνολο.

Η σουηδική εταιρεία διέθεσε 581.464 αυτοκίνητα τους πρώτους 10 μήνες του 2021, αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 12,6% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του περσινού έτους.

Τον Οκτώβριο οι πωλήσεις της έφθασαν τα 50.815 αυτοκίνητα, μειωμένες κατά 22,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι. Η μείωση σχετίζεται με την έλλειψη εξαρτημάτων που επηρέασε την παραγωγή, ωστόσο η ζήτηση για τα προϊόντα της Volvo παρέμεινε ισχυρή.

Η εταιρεία σημείωσε επίσης αύξηση στις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της. Το μερίδιο των αυτοκινήτων με αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, τα οποία απαρτίζουν τη σειρά Recharge, άγγιξε το 25,5% όλων των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν παγκοσμίως από την αρχή του έτους έως τις 31 Οκτωβρίου. Για τον Οκτώβριο, το ποσοστό των μοντέλων Recharge ήταν 31,5% επί των συνολικών πωλήσεων, καθώς ο αριθμός των ηλεκτροκίνητων οχημάτων συνεχίζει να παρουσιάζει αύξηση σε όλο τον κόσμο.

Στη διάρκεια του πρώτου δεκαμήνου, οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της αποτέλεσαν το 3,1% των συνολικών πωλήσεων, με 18.261 μονάδες, ενώ τον Οκτώβριο το αντίστοιχο ποσοστό ανήλθε στο 5,6%, με πωλήσεις 2.841 αυτοκινήτων. Η ανάπτυξη οφείλεται σε μία προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής. Στη διάρκεια του Οκτωβρίου, η Volvo Cars άρχισε επίσης την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού C40 Recharge στο εργοστάσιο της Γάνδης.

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις δεκαμήνου της Volvo έφθασαν τα 242.495 αυτοκίνητα, καταγράφοντας αύξηση 6,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Τον Οκτώβριο, το ύψος των πωλήσεων επηρεάστηκε από την έλλειψη διαθέσιμων αυτοκινήτων, κλείνοντας με μείωση στα 22.124 αυτοκίνητα. Ωστόσο, η ζήτηση ήταν ισχυρή και συντέλεσε στην ανάκαμψη αγορών όπως η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.