today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ν.Φίλης: Η κ.Κεραμέως κρύβεται ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη

Σκληρή κριτική στο υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση για τη στάση του όσον αφορά τα γεγονότα στη Σταυρούπολη ασκεί ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης, κατηγορώντας την ότι «αρνείται να καταδικάσει χωρίς περιστροφές και να κατονομάσει τους δράστες».

Σε δήλωση του υπό τον τίτλο «αρνείται να καταδικάσει τη χρυσαυγίτικη δράση το υπουργείο Παιδείας» και «η κα Κεραμέως κρύβεται, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη», ο κ. Φίλης αναφέρει ότι «για δεύτερη μέρα σήμερα, ακροδεξιές ομάδες, με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιούν ως ορμητήριο σχολεία στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και επιτίθενται σε φοιτητές και μαθητές». Ωστόσο, σημειώνει, «η κυβέρνηση αρνείται να καταδικάσει χωρίς περιστροφές και να κατονομάσει τους δράστες», ενώ προσθέτει ότι το πρωί στη Βουλή, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτησή του, «περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση είναι εναντίον… “της διακοπής μαθημάτων από οπουδήποτε κι αν προέρχεται”».

«Ντροπή! Είναι αναγκαίο, με απόφαση της διεύθυνσης, να διακοπούν τα μαθήματα στα δύο ΕΠΑΛ και να συνεδριάσουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών με την παρουσία της υπουργού», συνεχίζει ο κ. Φίλης και τονίζει ότι «τώρα που εκδηλώνεται νέο κύμα μίσους, φανατισμού, βίας και χρυσαυγίτικης εγκληματικότητας, είναι απαραίτητο να υπάρξει άμεση παρέμβαση και να σταλεί αποφασιστικό σήμα». Όπως επισημαίνει, «τα “από όπου κι αν προέρχονται” αποθρασύνουν τους δράστες και δημιουργούν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του χρυσαυγιτισμού» και πως «η κα Κεραμέως θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη σήμερα στα σχολεία, στη Θεσσαλονίκη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ