today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Γ.Πλακιωτάκης: Έργα ύψους 6 εκατ. ευρώ για το λιμάνι του Αγίου Νικολάου

Έργα ύψους έξι εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, για το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στην διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αγίου Νικολάου παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και των εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Πρόκειται για έργα τα οποία αναμένεται να αλλάξουν άρδην την φυσιογνωμία του λιμανιού ενισχύοντας την εικόνα του Αγίου Νικολάου διεθνώς ως τουριστικού προορισμού της Κρήτης.

Όπως τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης μετά το πέρας της σύσκεψης «Τα τελευταία δύο χρόνια σχεδιάσαμε και υλοποιούμε μία πολιτική με συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες. Το Υπουργείο Ναυτιλίας αποκτά για πρώτη φορά αναπτυξιακή πολιτική στους τομείς εκείνους όπου η χώρα μας, η νησιωτική Ελλάδα, έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Έχουμε εξασφαλίσει πόρους πάνω από 1 δισ. Ευρώ, δίνουμε λύσεις σε δύο πολύ καίρια ζητήματα που αφορούν και τον Άγιο Νικόλαο. Την αναβάθμιση των Λιμενικών Υποδομών, αναφερόμαστε σήμερα στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στο Λιμάνι του Αγίου Νικολάου και βέβαια, τις επαρκείς και ποιοτικές ακτοπλοϊκές συνδέσεις.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση στο Λιμάνι του Αγίου Νικολάου», υπογράμμισε, «θα το ενισχύσει. Θα το κάνει πιο λειτουργικό, πιο ασφαλές και για περεταίρω επαρκείς ακτοπλοϊκές συνδέσεις αλλά φυσικά, θα διευκολύνει και τον τομέα της Κρουαζιέρας.

Θέλω να σημειώσω ότι ήμασταν η πρώτη χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που επανεκκίνησε την κρουαζιέρα. Με τα συναρμόδια υπουργεία δημιουργήσαμε επαρκή και ασφαλή υγειονομικά πρωτόκολλα, επομένως και η αγορά αλλά και οι επισκέπτες, τα γνώριζαν πολύ καλά. Καταφέραμε και τη φετινή χρονιά η κρουαζιέρα να λειτουργήσει σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα», κατέληξε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην σύσκεψη στο Δημαρχείο Χερσονήσου συμμετείχαν, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λασιθίου και Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Αγίου Νικολάου, Θωμάς Χαριτάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, Γιάννης Μαρίνος, Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Χάρης Αλεξάκης, ο Πρόεδρος ΔΑΕΑΝ, Μιχάλης Φαρσάρης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου, Γιάννης Λουκάκης, ο πρώην Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου, Γιάννης Μελισσουργάκης, η υπεύθυνη μελετών Δήμου Αγίου Νικολάου, Μαρία Πρατσινάκη, ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΝ, Βαγγέλης Μαυρικάκης, η Εντεταλμένη σύμβουλος Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Χανιωτάκη Μυλωνάκη καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ