today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Η ΔΕΘ του Α. Τσίπρα, τα ακίνητα των Γλου και οι πρωτοβουλίες του Μ.Παπαδόπουλου

Όλοι περίμεναν ότι θα ζητούσε εκλογές ο κ. Τσίπρας, αλλά η χθεσινή παρουσία του στη ΔΕΘ μάλλον καθησύχασε την αγορά. Επιχειρηματίες που παρακολουθούν για χρόνια τον πολιτικό ανταγωνισμό, διαπίστωναν ότι ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι αντίστοιχο αίτημα θα μπορούσε να υποβάλει μόνον αν μείωνε τη δημοσκοπική διαφορά του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάτω από τις 10 μονάδες. Αντίθετα οι ίδιοι αναλυτές σχολίαζαν ότι δεν έκανε καθόλου καλό στον κ. Τσίπρα το γεγονός ότι απάντησε σε ερώτηση για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ εάν (ξανα)χάσει τις εκλογές.

Πολλές φουρτούνες για τους αδερφούς Γλου, καθώς οι ιδιοκτήτες της πάλαι ποτέ κραταιάς εταιρείας ρούχων θα δουν τα σπίτια τους να βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Πρόκειται για ακίνητο επί της λεωφόρου Αλ.Παπαναστασίου στην Καστέλα στον αριθμό 10 βρίσκεται το σπίτι του ενός αδερφού, ενώ του άλλου, βρίσκεται στον αριθμό 74. Τα δύο αδέρφια χρωστούν πολλά χρήματα σε τράπεζες, δημόσιο και σε πολλούς άλλους, καθώς η εντυπωσιακή πορεία της εταιρείας τους, δέχθηκε καίριο πλήγμα από την οικονομική κρίση που συρρίκνωσε εισοδήματα και τους άφησε με αρκετά ανοίγματα και την εμπλοκή τους με τον Ολυμπιακό.

Ο σχεδιασμός της Mytilineos ακούει στην εξής μία φράση: Επέκταση. Έτσι λοιπόν η στήλη πληροφορείται πως έρχονται νέα deals, με τις ανακοινώσεις να τοποθετούνται έως τέλη Οκτωβρίου. Έχοντας χαρτοφυλάκιο πάνω από 4GWστην Ιβηρική Χερσόνησο, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τη Ν.Κορέα οι προοπτικές που ανοίγονται είναι πολύ σημαντικές. Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει υπό κατασκευή 400 ΜW, ενώ ανακοινώσεις για άλλα 739 MW που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ολοκληρώνονται – αρκετά από αυτά- έως τις αρχές του 2022. Υπενθυμίζεται πως στόχος της διοίκησης της εισηγμένης είναι ο διπλασιασμός των οικονομικών της μεγεθών το 2022, σε σχέση πάντα με το 2020. Κάτι που αναμένεται να…επιτευχθεί.

Τρεις εξαιρετικές δράσεις με το που ανέλαβε, φέρνει ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος. Όπως λέει αναγνώστης της στήλης, με άκρες και καλή πληροφόρηση, η πρώτη αφορά την οριστικοποίηση της συμφωνίας του Δημοσίου με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και ενάμιση χρόνο. Η δεύτερη είναι η ενίσχυση των ΚΤΕΛ ώστε να συνεχίσουν να επιτελούν το έργο τους. Η Τρίτη προτεραιότητα είναι η μεταφορά του νέου σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στον Ελαιώνα. Θα τα καταφέρει; Why not. Έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι είναι και ενημερωμένος και doer!

Ο Mr.President έχει άκρες και στις Βρυξέλλες. Αμ, πώς! Έτσι μαθαίνουμε από τας Βρυξέλλας πως οι δικοί μας έχουν αναθαρρήσει από τις δημοσκοπήσεις στη Γερμανία. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος και οικονομικοπολιτικού περιεχομένου. Σε περίπτωση που βγουν οι  σοσιαλδημοκράτες, με τους οποίους το Μαξίμου «χτίζει» σχέσεις, η λιτότητα ίσως να μην επιστρέψει. Ας προσθέσει σε αυτό κανείς, πως η ΕΚΤ θα φτιάξει υβριδικό μοντέλο που θα εξυπηρετεί τα ελληνικά ομόλογα, μετά το τέλος PEPP, καταλαβαίνει κανείς πως… πανε καλά τα πράγματα. Μάλιστα, στην ΕΚΤ αναμένουν ανάπτυξη περίπου 7-7,5%. Δεν το έχουν πει, αλλά αυτό λένε στους γραφειοκρατικούς διαδρόμους της Φρανκφούρτης. Όμως κάποιοι άλλοι συνομιλητές της στήλης από το Βερολίνο ισχυρίζονται ότι ο Ολαφ Σόλτς δεν διαφέρει και πολύ από τον Β. Σόιμπλε ως προς τις απόψεις του για τη δημοσιονομική πειθαρχία… Για να δούμε…

Οι Ισραηλινοί είναι στη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζουν κινήσεις έκπληξη λένε παράγοντες της κτηματαγοράς. Ετοιμάζονται να αγοράσουν ακίνητα σε βιομηχανικά κτήρια και παλαιάς κατασκευής, τα οποία μετά θα τα νοικιάζουν ή θα τα μεταπωλήσουν, αφού πρώτα τα εκσυγχρονίσουν. Επίσης, κοιτάνε προς ξενοδοχεία μεριά, χωρίς να αποκλείονται και σημαντικά deals εξαγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ