today-is-a-good-day
19 C
Athens

Μεσανατολικό: Τουλάχιστον 4 οι νεκροί από τις συγκρούσεις

Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με επίσημες πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.

Νωρίς σήμερα το πρωί, η ισραηλινή συνοριοφυλακή, μια ένοπλη μονάδα που επιχειρεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμμετείχε σε επιχείριση στην Τζενίν με στόχο τη σύλληψη ενός προσώπου που εμπλεκόταν σε «τρομοκρατικές» δραστηριότητες, όταν έγινε στόχος πυρών.

«Σφοδρά πυρά ρίχτηκαν εναντίον της δύναμης από μικρή απόσταση και από μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Οι δυνάμεις διείσδυσης της συνοριοφυλακής απάντησαν στους τρομοκράτες και τους εξουδετέρωσαν. Δεν υπάρχουν θύματα στις τάξεις μας», διευκρίνισε η αστυνομία των συνόρων.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa έκανε σύντομα λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς Παλαιστινίους, τους Ράεντ Αμπου Σαΐφ και Σαλέχ Όμαρ, σ’ αυτές τις ένοπλες συγκρούσεις.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου διαπίστωσε τον θάνατο αυτών των δύο στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Τζενίν, όπου αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως οι ισραηλινές δυνάμεις φρουρούσαν από την πλευρά τους τις σορούς δύο άλλων Παλαιστινίων.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής συνοριοφυλακής επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακοτρείο πως οι σοροί δύο Παλαιστινίων φρουρούνταν από ισραηλινές δυνάμεις, αυξάνοντας έτσι τον απολογισμό των συγκρούσεων αυτών σε τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ