Κ.Νοτοπούλου: Το CDC κατέταξε την Ελλάδα στο επίπεδο των πλήρως αφερέγγυων και αναποτελεσματικών κρατών

ΑΠΕ

«Ξεπέρασε κάθε φαντασία η ανικανότητα της “επιτελικής κυβέρνησης” Μητσοτάκη, με το ένα “χαστούκι” να διαδέχεται το άλλο για τον ελληνικό τουρισμό, στην καρδιά της φετινής σεζόν», δηλώνει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφέροντας ότι «η πρωτοφανής προχειρότητα, οι ερασιτεχνισμοί και οι παλινωδίες στο πεδίο της τουριστικής πολιτικής έφεραν την Ελλάδα και επισήμως εκτός λίστας, καθώς το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) κατέταξε τη χώρα μας στο “Επίπεδο 4″».

Δηλαδή, προσθέτει, «στο επίπεδο των πλήρως αφερέγγυων και αναποτελεσματικών κρατών ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, συστήνοντας ισχυρά στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν προς την Ελλάδα». Η κ. Νοτοπούλου σχολιάζει ότι η «τελικά, η “επιτυχία” του φετινού καλοκαιριού εξανεμίστηκε τη στιγμή που η χώρα χάνει στρατηγικές αγορές εξαιτίας της παντελούς έλλειψης σχεδίου, αλλά και της παροιμιώδους αναποτελεσματικότητας των αρμοδίων για εκτεταμένο testing, αξιόπιστη ιχνηλάτηση και περιορισμό της διασποράς του ιού».

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ερώτημα εάν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος «για το πώς φτάσαμε ένα βήμα πριν το κλείσιμο ξανά του τουρισμού» και συμπληρώνει: «Τώρα, που η μία πόρτα κλείνει πίσω από την άλλη, αναμένουμε από τον αρμόδιο υπουργό να μας πληροφορήσει σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να σωθεί ό,τι είναι δυνατόν, από τη φετινή σεζόν, πριν κατεδαφίσει όλη την τουριστική παρακαταθήκη της χώρας».