today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση τουριστών

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον τουριστικό τομέα, μετά την σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση της αρμόδιας για τον τομέα, Κατερίνας Νοτοπούλου, που μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «μπορεί ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Τουρισμού να αξιολογούν θετικά το πρώτο εξάμηνο στο υπουργείο Τουρισμού, η πραγματικότητα ωστόσο τους διαψεύδει».

Αφού αναφέρει ότι «η κυβέρνηση αναγνωρίζει την αύξηση εσόδων ως αποτέλεσμα της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης», σημειώνει ότι «το πρώτο εξάμηνο πέρασε, αλλά σχέδιο για τον τουρισμό δεν είδαμε».

Όπως σημειώνει η κ. Νοτοπούλου, «η ανακοίνωση μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού περιέχει αοριστολογίες και καμία αναφορά σε ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών. Προφανώς για την ΝΔ προορισμός είναι μόνο η Σαντορίνη. Θα περίμενε κανείς, έστω σήμερα να ακουστεί μια συγγνώμη για το φιάσκο της Σαμοθράκης και ένα πλήρες σχέδιο για την στήριξη του νησιού την επόμενη τουριστική σεζόν. Αντιθέτως, εν μέσω λάθος χειρισμών σε κρίσιμες καταστάσεις όπως του πρωτοφανούς δεκαήμερου αποκλεισμού της Σαμοθράκης και όσων ακολούθησαν της πτώχευσης της Thomas Cook, επιχειρούν να καρπωθούν ως δική τους, την συνεχιζόμενη και το 2019 επιτυχία του τουρισμού, που είναι αποτέλεσμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος της χώρας. Από τον θεματικό τουρισμό και τις αεροπορικές συνδέσεις, μέχρι το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την αδειοδότηση των μαρίνων».

Σημειώνει επίσης, ότι δεν έγινε καμία αναφορά σε ίδρυση Πανεπιστημίου Τουρισμού, όπως είχε εξαγγείλει ο κ. Θεοχάρης κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση περιορίζεται στα εγκαίνια στις σχολές ξεναγών που η ίδια είχε απαξιώσει και άνοιξε μετά από χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η αξιολόγηση του κ. Θεοχάρη από τον κ. Μητσοτάκη αντιστοιχεί στο ρητό του λαού μας: “ρώτα και τον μπάρμπα μου τον ψεύτη”» σημειώνει η τυομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και κλείνει με ένα ειρωνικό σχόλιο: «Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη αξιολόγηση της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το υπουργείο Τουρισμού, αν κρίνουμε από τον χρόνο διακοπών τους, τους 6 μήνες διακυβέρνησης. Κυβέρνηση τουριστών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ