today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Κ.Νοτοπούλου: Στο «απόσπασμα» ο τουρισμός λόγω της κυβερνητικής ολιγωρίας

«Προειδοποιήσαμε, αλλά δεν εισακουστήκαμε. Εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας ο τουρισμός της χώρας μπαίνει στο “απόσπασμα”», αναφέρει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Το υπουργείο Τουρισμού έβαλε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ως υποχρεωτική τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας για τους επισκέπτες από το εξωτερικό, και ο ελληνικός τουρισμός “λούζεται” τις αντιδράσεις.

Οι ακυρώσεις – κυριολεκτικά στο παραπέντε- από Γερμανία, Τσεχία και Γαλλία είναι χιλιάδες.

Οι Σουηδοί ενημερώνονται τελευταία στιγμή, και ενώ έχουν βγάλει εισιτήρια και έχουν κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο, ότι δεν θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα “μέχρι νεωτέρας”.

Στη Γερμανία το λένε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο: “Ήταν ανάγκη να μας ειδοποιήσετε τελευταία στιγμή, όταν γνωρίζετε τόσο καιρό ότι ξεκινά η τουριστική περίοδος την 1η Ιουλίου; Στη Γερμανία ο Τύπος προτρέπει: μείνετε εντός χώρας. Γιατί στην Ελλάδα τα έκαναν μπάχαλο”».

Κατόπιν αυτών η κ. Νοτοπούλου κάνει λόγο για «κυβερνητικό αιφνιδιασμό και αλαλούμ» που «οδήγησαν σε περαιτέρω περιορισμό των αφίξεων στην πιο κρίσιμη φάση της φετινής τουριστικής περιόδου, δυσφημίζοντας για μία ακόμη φορά τη χώρα διεθνώς». Για να σχολιάσει: «αντί σήμερα να ελπίζουμε για την επανεκκίνηση του τουρισμού, προβληματιζόμαστε ακόμη περισσότερο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ